Internet Prodaja Guma – Blog – Prva srpska fabrika za reciklažu auto guma

Prva srpska fabrika za reciklažu auto guma

Eco-recycling

„ECO RECYCLING“ je prvo postrojenje u Srbiji koje se bavi reciklažom otpadnih auto i teretnih guma, kao i drugih vrsta gumenog otpada, koje se godinama nagomilavaju na deponijama bez mogućnosti njihove dalje prerade, odnosno recikliranja.

Postupak je 100% ekološki, tj. nema štetnog uticaja na životnu sredinu. U postupku ovakve reciklaže ne stvara se nikakva dalja otpadna supstanca, sve je upotrebljivo, a izuzetno je važno da nema nikakvih propratnih zagađenja životne sredine – u vazduh, vodu ili zemlju. Istraživanja su pokazala da je mehanički postupak reciklaže neuporedivo povoljniji za životnu sredinu i prirodu od spaljivanja u energetske svrhe! Upravo reciklažom kroz gumeni granulat koji ulazi u ponovni ciklus upotrebe, čuvaju se prirodni resursi. Rešavanje problema nagomilanih otpadnih guma predstavlja u isto vreme ekološku, energetsku i ekonomsku celishodnost.

Fizičke osobine korišćenih guma imaju veliku vrednost jer nisu toksične, nisu bio-razgradive, njihov oblik, težina i elastičnost čine ih u potpunosti upotrebljivima za veliki broj raznih proizvoda, u obliku granulata ili u obliku prašine. U poslednjoj deceniji mnogobrojna istraživanja su doprinela pronalaženju mnoštva novih proizvoda i aplikacija koji se dobijaju od recikliranih pneumatika. Procesom reciklaže otpadnih pneumatika takođe izdvajamo čeličnu žicu i platno, koji imaju svoju upotrebnu vrednost. Pošto su se pokazali kao najprikladniji i najefektivniji za širok spektar primena, istovremeno ispunjavajući specifikacije performansi, tržišta recikliranih pneumatika su poslednjih godina doživela rapidni rast.

www.eco-recycling.rs

9 reagovanja na “Prva srpska fabrika za reciklažu auto guma”

 1. slobodan kaže:

  kome da ponudim 15tona starih kamionskih guma za reciklazu i po kojoj ceni

 2. admin kaže:

  Prema informacijama koje imamo, Eco Recycling vrši otkup starih guma kako od pravnih tako i od fizičkih lica, a cena zavisi od toga da li vi sami organizujete isporuku do njih ili to oni rade za vas. Naš savet je da ih kontaktirate direktno i saznate šta nude i po kojim cenama.

  - Miljana, IPG

 3. darko kaže:

  jedino sam čuo da šleper pun guma starih košta 2500 eura! a ko otkupljuje to neznam!

 4. Brana Kokic kaže:

  postovani zanimame cena otkupa polovnih guma ,sa mojom vucom, mislim sa mojim prevozom s postvanje branko

 5. stefan kaže:

  gde se nalazi ta firma za reciklazu guma i da li mogu da dobijem broj telefona njihove firme da ih kontaktiram?

 6. IPG internet prodavnica za sada nema saradnju sa firmom ECO RECYCLING, a ovaj tekst na blogu je čisto informativne prirode. Ukoliko biste želeli da dobijete preciznije informacije o tome na koji način posluje ova fabrika, predlažemo vam da sa njima stupite direktno u kontakt, podatke možete pronaći ovde: http://www.eco-recycling.rs/?page=31&gal=0&lang=1

  - Miljana Nimčević, IPG

 7. haljilj kaže:

  nema izgleda nista od prodaja guma zagreb je pun guma divljih otpada ali kupaca nigdje jedino ko hoce da radi besplatno uzima ih firma u varazdinu na poklon a prodaju preradjevinu od njih drasticnim cijenama jedino mozemo obogatit nekoga nama sirotinji nista ni kune

 8. ivan marković kaže:

  da li možete da mi pošaljete cene i ko otkupljuje sve vrsta otpadnih guma
  hvala u napred

 9. bokij kaže:

  2.5 dinara po kilogramu informacija od 10.6 2014 god eco reciclyng beograd

Ostavite odgovor