O proizvođaču Kleber

Kleber je francuska robna marka koja je osnovana 1911. godine u mestu Colombes, nedaleko od Pariza, pod okriljem kompanije BF Goodrich. Stekli su reputaciju kvalitetnih i pouzdanih guma, a njihova istorija obuhvata niz inovacija koje su pomogle da se unaprede performanse vozila.

Godine 1951. izbacili su na tržište prvi tubelles sistem, odnosno gumu bez unutrašnje gume, koja je i danas u širokoj upotrebi. Kleber je napravio revoluciju u gumarskom svetu i tehnološki se postavio ispred drugih proizvođača guma. Razvili su prvu gumu sa simetričnim profilom, koja je pružala bolju trakciju i izdržljivost.

Sedamdesetih godina maskota Klebera postaje pas rase bokser. Zanimljivo je da je Michele Mouton sa svojim Audijem, koji je imao Kleber gume, 1981. godine osvojila reli San Remo. Ujedno, ona je prva žena koja je osvojila neki od svetskih kupova.

Od 1981. godine, Kleber je deo Michelin grupe, jedne od najvećih svetskih proizvođača guma. Michelin je nastavio da ulaže u razvoj Klebera, što je dovelo do viskog kvaliteta proizvoda koji se danas prodaje širom sveta. Poznate su po svojoj izdržljvosti, preciznosti i udobnosti.

Kao robna marka Michelin grupe, Kleber je posvećen i zaštiti životne sredine. Gume koje proizvode su energetski efikasne i imaju smanjenu emisiju ugljen-dioksida. Proizvodi su otporni na habanje i omogućavaju uštedu goriva, pa pored zaštite životne sredine, pomažu vozačima pri uštedi novca.

Kleber je robna marka sa dugom istorijom inovacije i kvaliteta. Gume su im popularne širom sveta i preporučuju se zbog izdržljivosti, performansi i ekološke svesti.

Pretraga po izabranim poljima:

Kleber
Pretraga guma
500 82.399 RSD RSD
Od:
Do:
Detaljna pretraga
PRIMENI FILTERE
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express