O proizvođaču Matador

Iako je osnovana 1905. godine u Bratislavi, kompanija Matador počinje sa proizvodnjom guma 1925. godine. To su bile prve proizvedene gume u Čehoslovačkoj. Šezdesetih godina Matador postaje monopolistički proizvođač unutrašnjih guma za čehoslovačko tržište. Njihove gume montirane su na veliki broj domaćih automobila tih tridesetih godina, a posebna saradnja ostvarena je sa automobilskim brendovima Škoda, Tatra i Aero.

Prozor u svet za ovu kompaniju bilo je preuzimanje 50 % udela od strane Continentala 2007. godine. Continetal AG, uložio je 2013. godine 135 miliona dolara u osavremenjivanje farbike u Puhovu, da bi Matador mogao da proizvodno odgovori na potražnju Evrope, Bliskog Istoka i Afrike.

Sa proizvodnjom radijalnih guma za kamione započinje se 1968, da bi tri godine kasnije Matador sa svoje fabričke trake puštao radijalne gume za putnička vozila. Danas Matador proizvodi letnje i zimske gume za putnička vozila, off-road gume, gume za komercijalna vozila i gume za kamione. Međutim, ne proizvodi samo gume već i druge proizvode od gume; gume za fabričke pokretne trake, delove za automobile i mašine.

Pretraga po izabranim poljima:

Matador
Pretraga guma
500 82.399 RSD RSD
Od:
Do:
Detaljna pretraga
PRIMENI FILTERE
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express