O proizvođaču Pirelli

Pirelli je italijanski proizvođač guma sa dugom i uspešnom istorijom u indrustriji guma. Kompanija je osnovana 1872. godine u Milanu i vremenom je postala jedna od najpoznatijih na svetu.

Od osnivanja, Pirelli je bio fokusiran na inovaciju i razvoj novih tehnologija. 1901. godine razvili su prvu gumu za biciklove sa slojem od čelične tkanine, pa su gume pružale izuzetnu izdržljivost i otpornost na probijanje. Kasnije, 1927. godine razvili su prvu gumu sa dijagonalnom strukturom, koja je omogućila veću brzinu i bolju upravljivost vozila.

Pored razvoja novih tehnologija, Pirelli se takođe bavi inovacijama u dizajnu guma.

Premijum gume ovog italijanskog proizvođača mogu da se podele u nekoliko kategorija, u odnosu na specifične karakteristike koje ih odlikuju i način upotrebe –

1. Gume sa ultra visokim preformansama
U skladu sa specifikacijama postavljenim od strane vodećih proizvođača automobila, PIRELLI je razvio gume za vozila ultra visokih performansi. Gume su osmišljene korišćenjem naprednih rešenja za najsavremenija vozila. Ovakvi rezultati postignuti su zahvaljujući najnovijim mehaničkim, informatičkim i elektronskim tehnologijama.

2. Gume sa visokim preformansama
Ove gume razvijene su uglavnom za sportsku vožnju, prateći zahteve i potrebe za visokim stepenom sigurnosti. Predviđene su za vozila srednje i visoke klase.

3. Gume sa ekološkim performansama
Prateći savremene trendove, PIRELLI razvija gume koje omogućavaju manju potrošnju goriva, duži životni vek i unapređuju sigurnost na svim nivoima. Ove nove revolucionarne performanse kombinovane su sa tradicionalnim.

4. Uravnotežene performanse
Ove gume razvijene su radi unapređenja zaštite životne sredine, sigurnosti, ekonomičnosti i komfora tokom vožnje. Predviđene su za najinovativnije gradske automobile, za limuzine niže i srednje klase, kao i za najpopularnija MPV vozila.

5. Gume sa performansama za sva godišnja doba
Gume koje nude odlično prianjanje kako na suvim tako i na vlažnim podlogama. Ovo je omogućeno zahvaljujući lamelama pomoću kojih je čak i prianjanje na snegu dobro. Obezbeđuju sigurnost i dobre performanse u svim vremenskim uslovima tokom cele godine.

Danas je Pirelli deo ChemChina grupacije i nastavlja da se fokusira na razvoj novih tehnologija. Posvećen je takođe i zaštiti životne sredine, pa proizvodi gume koje su energetski efikasne i imaju smanjenu emisiju ugljen-dioksida. 

Pretraga po izabranim poljima:

Pirelli
Pretraga guma
500 82.399 RSD RSD
Od:
Do:
Detaljna pretraga
PRIMENI FILTERE
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express