Uslovi korišćenja

Opšti uslovi

Narudžbina se kreira isključivo preko sajta.Možete da je kreirate sami, ili možete telefonom pozvati našu korisničku podršku i zatražiti da to uradi u vaše ime. Ukoliko su gume koje ste naručili raspoložive, one se rezervišu na vaše ime.

Rezervacija traje 24 časa, a tačan termin isteka rezervacije dobićete putem mejla. U istom mejlu pronaći ćete predračun sa instrukcijama za plaćanje, ukoliko ste kao način plaćanja odabrali plaćanje preko računa. Ukoliko ste kao način plaćanja odabrali plaćanje pouzećem, u mejlu ćete dobiti potvrdu o slanju guma na naznačenu adresu.

U slučaju da naručene gume nisu raspoložive, naša je obaveza da vas o tome obavestimo i da vam ponudimo odgovarajuću zamenu ukoliko je to moguće. Narudžbine prispele pre 15 časova obrađuju se istog dana, a narudžbine prispele posle 15 časova obrađuju se narednog radnog dana.

Naša obaveza je da naručene gume isporučimo saobrazno ugovoru na daljinu koji smo sa vama sklopili.

Sastavni deo ovih uslova su i:

 • Isporuka
 • Saobraznost robe
 • Garancija zadovoljstva
 • Garancija kvaliteta
 • Načini plaćanja
 • Zaštita privatnosti
 • Opisi, cene i raspoloživost
 • Saglasnost i promene

SAOBRAZNOST ROBE UGOVORU I POSTUPAK REKLAMACIJE


U skladu sa važećim Zakonom o zaštiti potrošača, trgovac je dužan da isporuči robu koja je saobrazna ugovoru. Trgovac je odgovoran za nesaobraznost robe koja se pojavi u roku od dve godine od dana prelaska rizika na potrošača.

To znači da, ako prilikom kupovine ustanovite da postoji neslaganje između onoga što smo vam povrdili i onoga što ste dobili (po pitanju guma ili po pitanju usluga), vaše je pravo da zahtevate da vas obeštetimo.

Reklamaciju na saobraznost robe možete da prijavite:
 • telefonom na broj 024 4155 402
 • elektronskim putem na adresu prodaja@ipg.rs
 • pisanim putem, na adresu "Internet Prodaja Guma" doo, Vladimira Nazora 7, 24000 Subotica

Rok za odgovor na reklamaciju je osam dana, a rok za rešavanje reklamacije je petnaest dana od dana prijema zahteva.

ISPORUKA (ROKOVI I CENE)

Isporuka guma se vrši kurirskom službom, a rok za isporuku je jedan do dva radna dana za gume koje se nalaze na lageru u Srbiji.

Ako se naručene gume uvoze sa inostranog lagera, rok za isporuku zavisi od dinamike uvoza, o čemu ćemo vas posebno obavestiti. U slučaju da vam navedeni rokovi ne odgovaraju, narudžbinu ćemo otkazati.

Isporuke se vrše isključivo radnim danima.
Gume se šalju na adresu koju izaberete prilikom naručivanja.

Naloge za preuzimanje guma iz magacina dajemo do 12h. Da bi se preuzimanje guma organizovalo istog dana, potrebno je da narudžbina, sa opcijom plaćanja pouzećem, bude kreirana preko sajta do 12h, ili da do tog vremena bude evidentirana uplata za narudžbinu sa opcijom plaćanja preko računa.


Isporuka je besplatna na teritoriji cele zemlje, bez obzira na to koja količina guma je u pitanju.

ODUSTANAK OD UGOVORA NA DALJINU I POSTUPAK REKLAMACIJE

U skladu sa važećim Zakonom o zaštiti potrošača, kao potrošač imate pravo na reklamaciju po osnovu odustanka od ugovora na daljiinu, u roku od 14 dana od datuma zaključenja ugovora.
Ova mogućnost je poznatija pod nazivom garancija zadovoljstva.

Pravo na odustanak od ugovora na daljinu možete da ostvarite popunjavanjem Obrasca za odustanak, koji se dostavlja nakon naručivanja na IPG sajtu, na mejl adresu iz narudžbenice.
Vaša obaveza kao potrošača, a prema zakonu, jeste da nam najkasnije 14 dana od datuma prijema guma, dostavite popunjeni Obrazac za odustanak:

 • elektronskim putem (skeniranu kopiju) na e-mail adresu prodaja@ipg.rs ili
 • poštom (original), na adresu "Internet Prodaja Guma" doo, Vladimira Nazora 7, 24000 Subotica.

Ukoliko gume nisu montirane i takve ih vratite, IPG vam vraća kompletan iznos uplatom na vaš žiro račun. Ukoliko su gume montirane, ali nisu eksploatisane, tj. sa njima nije ni malo ostvarena vožnja po putu, IPG vam takođe vraća kompletan iznos uplatom na vaš žiro račun.

Međutim, u slučaju da su gume montirane i sa njima je ostvarena vožnja makar samo nekoliko metara po putu, a ne potpadaju pod redovan reklamacioni postupak, vi se jednostavno predomislite, IPG se obavezuje da izvrši povrat sredstava uplatom na vaš žiro račun, u iznosu koji nije veći od 50% od cene koju ste platili, a u zavisnosti od stanja guma koje vraćate.

To znači da kao potrošač odgovarate za umanjenu vrednost robe od 50%, ukoliko zahtev za odustanak od ugovora na daljinu podnesete nakon što ste izvršili montažu/demontažu i balansiranje, te započeli vožnju na gumama koje su predmet povrata.

Zato vas molimo da nas kontaktirate na 024 4155 402, ukoliko postoji bilo kakvo nezadovoljstvo u vezim sa gumama, pre nego što na njima započnete vožnju. Hvala unapred!

GARANCIJA KVALITETA I POSTUPAK REKLAMACIJE


Za sve gume iz svoje ponude, IPG daje garanciju na kvalitet u trajanju od 36 meseci od datuma kupovine.

U skladu sa važećim Zakonom o zaštiti potrošača, garancija na kvalitet je voljno obećanje koje IPG daje potrošaču, a koje je definisano garantnim listom koji dajemo za kupljene gume.

Garantni list šaljemo u elektronskoj formi sa elektronskim potpisom na mejl adresu koju ste naveli u narudžbini. U slučaju da nemate mejl adresu, ovu dokumentaciju dobićete poštom na adresu koju ste naveli u narudžbini.

Pogledajte primer garantnog lista kako biste se upoznali sa detaljima garancije i postupkom reklamacije.

Rok za odgovor na reklamaciju je 8 dana, a rok za rešavanje reklamacije je 15 dana od prijema zahteva.

U slučaju potrebe za reklamacijom, obratite nam se telefonom na broj 024 4155402, ili mejlom na prodaja@ipg.rs, kako bismo vas uputili u proceduru za pokretanje reklamacionog postupka.

NAČINI PLAĆANJA


Naručene gume možete platiti na sledeće načine:

 • Preko računa - opštom uplatnicom (u banci ili pošti) ili e - bankingom
 • Pouzećem - prilikom preuzimanja guma od kurira
Ukoliko ste kao način plaćanja izabrali plaćanje preko računa, na vašu mejl adresu stići će predračun sa instrukcijama za plaćanje. Molimo vas da plaćanje obavite isključivo na osnovu predračuna.U istom mejlu pronaći ćete i informaciju do kada su gume rezervisane na vaše ime. Ako se uplata evidentira do 12 časova, naručene gume se predaju kurirskoj službi istog dana, dok se za uplate evidentirane posle 12 časova, gume predaju kirirskoj službi narednog dana.

Plaćanje pouzećem podrazumeva gotovinsko plaćanje kuriru prilikom preuzimanja guma.
Ako ste gume naručili do 12 časova, naručene gume se predaju kurirskoj službi istog dana, dok se za gume naručene posle 12 časova, gume predaju kirirskoj službi narednog dana.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

IPG ima obavezu da čuva privatnost svih svojih korisnika.

Prikupljaju se samo neophodni, osnovni podaci i podaci neophodni za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa zakonom, dobrim poslovnim običajima, i u cilju pružanja kvalitetne usluge.

Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Svi zaposleni u IPG-u i naši poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Korisnici imaju mogućnost izbora prijave i odjave sa mejling lista i drugih kanala za komunikaciju.

OPISI, CENE I RASPOLOŽIVOST GUMA

IPG nastoji da svi opisi, cene i raspoloživost guma budu tačni, ali ne isključuje mogućnost grešaka.

Naš sistem za prikupljanje podataka se oslanja na različite informacione sisteme od kojih pojedini nisu u IPG nadležnosti, već u nadležnosti naših poslovnih partnera.

Zbog toga zadržavamo pravo da otkažemo narudžbenicu ukoliko je došlo do grube greške u opisu, ceni ili raspoloživosti kao posledice nepravilnosti rada nekog od informacionih sistema.

SAGLASNOST I PROMENE USLOVA

IPG ima pravo da menja uslove korišćenja bez prethodnog obaveštavanja svojih potrošača.

Svaki korisnik ima mogućnost da se prilikom naručivanja proizvoda informiše o važećim uslovima korišćenja.

infostud grupa logo
Copyright © 2009 - 2020 - Sva prava zadržana | Internet Prodaja Guma je deo Infostud grupe
Digitalno oglašavanje
sois logo etrustmark Posetite Internet-prodaja-guma.com na portalu ShopMania