Najčešća pitanja

Kako da naručim gume?

Gume se naručuju isključivo preko sajta. Naručivanje možete da obavite sami, sledeći navedene korake tokom postupka naručivanja.

Da li moram da se registrujem da bih naručio gume?

Registracija nije neophodna da biste naručili gume.

Kako da znam da li je moja narudžbina primljena?

Nakon završenog postupka naručivanja, na ekranu uređaja sa kojeg poručujete dobićete obaveštenje o uspešnom naručivanju. Takođe, narudžbinu ćete dobiti putem mejla na vašu mejl adresu i putem sms-a.

Preko INFO LINKA koji ćete tamo pronaći, dobićete sva ostala važna obaveštenja koja se tiču vaše narudžbine.

Da li mogu da dođem kod vas da kupim gume?

Mi smo registrovani kao maloprodaja van maloprodajnog objekta, pa ne postoji ni jedna lokacija na koju bismo mogli da vas uputimo da preuzmete gume. Gume se šalju preko kurirske službe do adrese koju navedete prilikom kreiranja narudžbine.

Da li mogu da kupim i kao pravno i kao fizičko lice?

Kupovinu možete da obavite na oba načina.
Ukoliko kupujete kao pravno lice, prilikom naručivanja, na predviđeno mesto prilikom unosa podataka, navedite tačan naziv pravnog lica, broj pib–a i matični broj.

Kada ću dobiti naručene gume?

Rok za isporuku je 1 – 2 radna dana od momenta kada gume preuzme kurirska služba. Naloge za preuzimanje dajemo svakog radnog dana do 12 časova. Status pošiljke možete da pratite preko INFO LINKA koji se nalazi u obaveštenju koje šaljemo na mejl adresu iz narudžbine i putem sms-a.

Koliko košta isporuka?

Isporuka je besplatna na teritoriji cele Srbije.

Kako mogu da platim naručene gume?

Plaćanje možete da obavite pouzećem gotovinski prilikom preuzimanja od kurira, preko računa, opštom uplatnicom na nekom od uplatnih mesta ili e – bankingom, karticom i web-kreditom.

Da li je u cenu guma uračunata i montaža?

Cene iskazane na sajtu odnose se samo na cenu guma i u njih nije uračunata montaža.

Da li za kupljene gume dobijam račun i garanti list?

Prilikom naručivanja guma preko sajta, na vaš mejl će stići obaveštenje o naručivanju. U tom mejlu nalazi se INFO LINK preko kojeg ćete moći da pristupite svim dokumentima bitnim za kupovinu:

- Obrazac za odustanak od ugovora
- Fiskalni račun
- Zahtev za reklamaciju

Da li je PDV uključen u cenu guma?

U cenu guma je uključen PDV i on se iskazuje u konačnom računu.

Da li ću dobiti fiskalni račun za kupljene gume?

Dobićete fiskalni račun u elektronskoj formi.

Kada su proizvedene gume koje kupujem?

Gume koje se nalaze u prodaji su mahom novije proizvodnje. Tačna informacija o tome kada su proizvedene ne vodi se sistemski, pa njome ne raspolažemo.

Sa stanovišta struke, ovo nije bitan podatak. Po rečima proizvođača, gume bi nakon proizvodnje trebalo da odstoje najmanje šest meseci, kako bi se hemijski procesi u njima završili do kraja. Što se propadanja gume tiče, one u svom sastavu imaju više vrsta antioksidanasa koji to sprečavaju. Detaljnije o ovome pročitajte u sledećim tekstovima:

Koliko je bitna starost gume?
Starost gume
Starost gume III deo

Gde su proizvedene gume koje kupujem?

Za većinu guma na sajtu navedena je zemlja porekla. Ovaj podatak je prenet iz cenovnika samog proizvođača. Međutim, tokom godine može se desiti da proizvođač preseli proizvodnju iz navedene zemlje u drugu, u zavisnosti od potrebe same proizvodnje. U tom smislu može se desiti da zemlja porekla guma bude različita od one koja je navedena u opisu.

Da li su sve gume koje su prikazane na sajtu raspoložive?

U većini slučajeva jesu. Međutim, naš sistem za prikupljanje podataka oslanja se na različite informacione sisteme, od kojih pojedini nisu u nadležnosti IPG – a. Usled toga, ukoliko se prilikom obrade narudžbine ustanovi da gume koje ste naručili nisu raspoložive u magacinu dobavljača, IPG zadržava pravo da narudžbinu otkaže.

Da li su sve fotografije i opisi guma koji su prikazani na sajtu verni originalu?

Nastojimo da na sajt postavimo što tačnije informacije. Međutim, naš sistem za prikupljanje podataka oslanja se na različite informacione sisteme, od kojih pojedini nisu u nadležnosti IPG – a. Ne isključujemo mogućnost greške.

Šta da radim kada mi stignu naručene gume, a ja iz nekog razloga njima nisam zadovoljan?

Po Zakonu o zaštiti potrošača, ukoliko iz bilo kog razloga niste zadovoljni kupljenim gumama, iste imate pravo da vratite. Detaljno o ovome možete da pročitate na stranici Odustanak od ugovora na daljinu.

Hoću da reklamiram gumu, šta treba da uradim?

U slučaju potrebe za pokretanjem reklamacione procedure, obratite nam se telefonom na broj 024 4155402 ili mejlom na adresu prodaja@ipg.rs. Nakon što dobijemo od vas zahtev, uputićemo vas u postupak za pokretanje reklamacione procedure i uputiti kurirsku službu da od vas preuzme gume koje su predmet reklamacije.

Koliki je rok za rešavanje reklamacije?

Rok za odgovor na reklamaciju je 8 dana, a rok za rešavanje reklamacionog postupka je 15 dana od prijema zahteva i robe koja je predmet reklamacije.

Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express