• TU SMO DA SE OKO SVEGA DOGOVORIMO!

OPŠTI USLOVI

Tvoju narudžbenicu za gume možemo da primimo putem sajta, telefona ili mejla, kako god da tebi više odgovara. Ukoliko su gume koje si naručio raspoložive, gume se rezervišu na tvoje ime u trajanju od 24 časa. Potvrdu narudžbenice (u vidu predračuna) i obaveštenje o rezervaciji ćemo ti poslati putem mejla i sms-a. Ukoliko gume koje si naručio nisu raspoložive, naša je obaveza da te o tome obavestimo i ponudimo odgovarajuću zamenu ukoliko je to moguće. Narudžbenice prispele do 15 časova, obrađuju se istog dana, a narudžbenice prispele nakon 15 časova obrađuju se narednog radnog dana. Narudžbina se smatra potvrđenom sa tvoje strane izvršenjem uplate celokupnog iznosa koji je naznačen na predračunu i u okviru roka važnosti predračuna. Naša je obaveza da naručene gume isporučimo saobrazno ugovoru na daljinu koji smo sa tobom sklopili.

Sastavni deo ovih uslova su i:

 • Isporuka
 • Saobraznost robe
 • Garancija zadovoljstva
 • Garancija kvaliteta
 • Načini plaćanja
 • Zaštita privatnosti
 • Opisi, cene i raspoloživost
 • Saglasnost i promene

ISPORUKA (ROKOVI I CENE)

Isporuka guma se vrši kurirskom službom, a rok za isporuku je najmanje 1 a najviše 3 radnih dana, za gume koje su na lageru u Srbiji. Ako gume koje si naručio treba da se uvezu, obavestićemo te o roku isporuke.

Isporuke se ne vrše nedeljom i državnim praznicima.

Gume se šalju na adresu koju izabereš prilikom naručivanja. Kako bi isporuka protekla bez problema, kurirskoj službi i/ili vulkanizeru kod koga se gume preuzimaju dostavljamo tvoje ime, prezime i kontakt telefon.

Cena I brzina isporuke zavise od načina plaćanja za koji se odlučiš.

Ukoliko naručene gume plaćaš pre isporuke, avansno cena isporuke iznosi 0 dinara po gumi.

Uplate koje registrujemo do 12h otpremaju se istog dana.

Ako plaćaš gume pri preuzimanju, pouzećem cena isporuke iznosi 0 dinara po gumi.

Naloge za isporuku guma pouzećem dajemo do 12 sati.

Ukratko, za gume koje organizujemo isporuku do 12 sati, uobičajeno vreme isporuke je 1 radni dan.

VAŽNO:

Nama je bitno da gume stignu na adresu koju želiš i do roka koji ti odgovara, zato te molimo da nam svoje želje i potrebe jasno saopštiš. Ukoliko imaš bilo kakva pitanja ili nedoumice u vezi isporuke slobodno nas kontaktiraj na 024 4155 406 kako bismo mogli da blagovremeno reagujemo. Hvala unapred!

SAOBRAZNOST ROBE UGOVORU I POSTUPAK REKLAMACIJE

U skladu sa važećim Zakonom o zaštiti potrošača, trgovac je dužan da isporuči robu koja je saobrazna ugovoru. Trgovac je odgovoran za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od dve godine od dana prelaska rizika na tebe kao potrošača.

To zapravo znači da ako prilikom kupovine ustanoviš da postoji neslaganje između onoga što smo ti potvrdili i onoga što si dobio (u gumama ili obavljenoj usluzi), tvoje je pravo da se na to žališ i tražiš da te obeštetimo.

Reklamaciju na saobraznost robe kao potrošač, a po zakonu, možeš da prijaviš:

 • usmeno, na broj telefona 024 4155 402
 • elektronskim putem, na e-mail adresu prodaja@ipg.rs
 • pisanim putem, na adresu "Internet Prodaja Guma" doo, Vladimira Nazora 7, 24000 Subotica

Rok za odgovor na reklamaciju je 8 dana, a rok za rešavanje reklamacije je 15 dana od prijema zahteva.

VAŽNO:

Nama je bitno da saznamo ako je došlo do nekog neslaganja ili nesaobraznosti!

Zato te molimo da nas kontaktiraš na 024 4155 402 kako bismo mogli da blagovremeno reagujemo. Hvala unapred!

ODUSTANAK OD UGOVORA NA DALJINU I POSTUPAK REKLAMACIJE

U skladu sa važećim Zakonom o zaštiti potrošača, kao potrošač imaš pravo na reklamaciju po osnovu odustanka od ugovora na daljiinu, u roku od 14 dana od datuma zaključenja ugovora.

Ova mogućnost je poznatija pod nazivom garancija zadovoljstva.

Pravo na odustanak od ugovora na daljinu možeš da ostvariš popunjavanjem Obrasca za odustanak, koji se dostavlja nakon naručivanja na IPG sajtu, na mejl adresu iz narudžbenice.

Tvoja obaveza kao potrošača, a prema zakonu, jeste da najkasnije 14 dana od datuma prijema Obrasca za odustanak, popunjeni Obrazac za odustanak dostaviš nama:

 • elektronskim putem (skeniranu kopiju), na e-mail adresu prodaja@ipg.rs, ili
 • poštom (original), na adresu "Internet Prodaja Guma" doo, Vladimira Nazora 7, 24000 Subotica.

VAŽNO:

Ukoliko gume nisu montirane i takve ih vratiš, IPG ti vraća kompletan iznos uplatom na tvoj žiro račun. U slučaju da su gume montirane (korišćene), a ne potpadaju pod redovan reklamacioni postupak, ti se jednostavno predomisliš, IPG se obavezuje da ti izvrši povrat sredstava uplatom na žiro račun, u iznosu ne većem od 50% u zavisnosti od stanja guma koje vraćaš. Skrećemo ti pažnju da kao potrošač odgovaraš za umanjenu vrednost robe od 50%, ukoliko zahtev za odustanak od ugovora na daljinu podneseš nakon što si izvršio montažu/demontažu i balansiranja guma koje su predmet povrata. Zato te molimo da nas kontaktiraš na 024 4155 402 ako postoji bilo kakvo nezadovoljstvo pre nego što montiraš kupljene gume. Hvala unapred!

GARANCIJA KVALITETA I POSTUPAK REKLAMACIJE

Za sve gume u svojoj ponudi IPG daje garanciju na kvalitet u trajajnju od 25 do 36 meseci od datuma kupovine, u zavisnosti od proizvođača guma.

U skladu sa važećim Zakonom o zaštiti potrošača, garancija na kvalitet je voljno obećanje koje IPG daje potrošaču, a koje je definisano garantnim listom koji dajemo uz kupljene gume, u elektronskoj formi (ili u štampanoj formi, na zahtev potrošača).

Preporučujemo da pogledaš primer garantnog lista da bi se upoznao sa detaljima garancije i postupkom reklamacije.

Rok za odgovor na reklamaciju je 8 dana, a rok za rešavanje reklamacije je 15 dana od prijema zahteva.

VAŽNO:

Za bilo kakvo pitanje u vezi reklamacije na kvalitet guma, obavezno nas što pre pozovi na 024 4155 402 kako bismo blagovremeno mogli da reagujemo.

NAČINI PLAĆANJA

Naručene gume možete platiti na sledeće načine:

 • Pre isporuke guma - opštom uplatnicom (u banci ili pošti) ili e-bankingom
 • Pri preuzimanju guma od kurira - pouzećem

Pre isporuke guma

Pri plaćanju pre isporuke trošak transporta guma je najjeftiniji i iznosi 0 dinara po jednoj gumi.

Naručene gume možeš da platiš uplatom na IPG račun, pri čemu treba da vodiš računa da kao poziv na broj obavezno navedeš broj tvoje narudžbine koji se generiše prilikom naručivanja i nalazi se u gornjem levom uglu tvoje narudžbine.

Plaćanje možeš da izvršiš opštom uplatnicom (u bilo kojoj pošti ili banci) ili e-bankingom (sa svog računara ili mobilnog telefona). Ukoliko se uplata evidentira do 12 časova, naručene gume se predaju kurirskoj službi istog dana, dok se za uplate evidentirane posle 12 časova, gume predaju kurirskoj službi narednog dana.

Podaci neophodni za plaćanje:

 • Primalac:
 • Svrha uplate:
 • Šifra plaćanja:
 • Valuta:
 • Iznos:
 • Račun broj:
 • Poziv na broj:

VAŽNO:

Molimo te da pre nego što izvršiš uplatu sačekaš našu potvrdu putem mejla i sms-a da su gume koje si naručio rezervisane na tvoje ime.

Pri preuzimanju guma od kurira

Kada plaćaš gume pri preuzimanju od kurira, trošak transporta je skuplji jer zavisi od ukupne cene pošiljke i težine guma .

Tačan iznos za plaćanje pouzećem ćemo ti poslati putem mejla i sms-a kao potvrdu da su gume koje si naručio rezervisane na tvoje ime.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

IPG ima obavezu da čuva privatnost svih svojih korisnika.

Prikupljaju se samo neophodni, osnovni podaci i podaci neophodni za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa zakonom, dobrim poslovnim običajima, i u cilju pružanja kvalitetne usluge.

Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Svi zaposleni u IPG-u i naši poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Korisnici imaju mogućnost izbora prijave i odjave sa mejling lista i drugih kanala za komunikaciju.

OPISI, CENE I RASPOLOŽIVOST GUMA

IPG nastoji da svi opisi, cene i raspoloživost guma budu tačni, ali ne isključuje mogućnost grešaka.

Naš sistem za prikupljanje podataka se oslanja na različite informacione sisteme od kojih pojedini nisu u IPG nadležnosti, već u nadležnosti naših poslovnih partnera.

Zbog toga zadržavamo pravo da otkažemo narudžbenicu ukoliko je došlo do grube greške u opisu, ceni ili raspoloživosti kao posledice nepravilnosti rada nekog od informacionih sistema.

SAGLASNOST I PROMENE USLOVA

IPG ima pravo da menja uslove korišćenja bez prethodnog obaveštavanja svojih potrošača.

Svaki korisnik ima mogućnost da se prilikom naručivanja proizvoda informiše o važećim uslovima korišćenja.