10 godina postojanja kompanije Internet prodaja guma

30.12.2019.

Ove godine proslavili smo 10 godina postojanja kompanije Internet prodaja guma.  

Kompanija je osnovana 1. aprila 2009. godine kao poslovna jedinica firme Rondo doo iz Novog Sada. Promocija je bila na Sajmu automobila u Beogradu, gde smo sa uzbuđenjem predstavili javnosti celu ideju. Online prodaja je u to vreme bila novost na našem prostoru. Tog dana smo probili led i prodali prvu gumu preko interneta. Neki su nas u to vreme osporavali. Neki su verovali i “videli” da je ovaj model poslovanja – budućnost. Neki su, zatim,  prepoznali naš potencijal i vrlo brzo nas uzeli pod svoje okrilje. Tako smo, nedugo nakon osnivanja, rast i razvoj IPG-a nastavili u odličnoj klimi kompanije Infostud iz Subotice.

Od ideje o internet poslovanju pa do današnjih dana, prošla je decenija. Ove godine obeležili smo jubilej – 10 godina postojanja Internet prodaje guma. Rođendan smo proslavili svečano, u društvu naših kolega i prijatelja sa kojima sarađujemo i bez kojih bi ova priča sasvim drugačije izgledala. Pored jubileja, ova, sada već uveliko odlazeća godina, po mnogo čemu će ostati značajna.

Šta je novo u kompaniji Internet Prodaja guma

Već na samom početku godine implementiran je novi CRM (Customer relationship management). Ovaj softver pripreman je i prilagođavan nekoliko meseci kako bi odgovarao svim našim zahtevima. Nakon implementacije CRM-a, nivo kvaliteta našeg poslovanja podignut je za nekoliko lestvica. On nam omogućava jasan pregled klijenata zahvaljujući organizovanim informacijama smeštenim na jednom mestu. Ova novina nam je, pored navedenog, donela i veliko ubrzanje u svakodnevnom radu. Trajanje određenih procesa skraćeno je za skoro 50%.

Redizajn sajta Internet prodaje guma bio je sledeći veliki projekat koji je završen ove godine. Na webu je osvanuo 6. novembra, a puštanje je proteklo bez većih problema. Sitni propusti su otklonjeni, na nekim delovima se još uvek radi, ali je sajt u potpunosti bio funkcionalan već nekoliko minuta nakog puštanja.

U ovoj jubilarnoj godini proširili smo naš tim za još dva člana. Takođe smo ostvarili i saradnju sa nekolicinom spoljnih saradnika u pojedinim oblastima poslovanja.

Pored navedenog bilo je još novina. Svaki korak koji smo preduzimali, vodio nas je ka poboljšanju poslovanja i uslova rada… Bilo je, naravno, i pogrešnih poteza, no svaki nam je značajan jer je obogatio naše iskustvo. Ali o svemu tome neki drugi put.

Naši ciljevi i doprinosi 

Sve što preduzimamo, bez obzira da li je realizovano ili ne, u službi je ciljeva kojima stremimo. A oni su dvojaki. Na jednoj strani je kvalitet usluge koji svakodnevno nastojimo da poboljšamo kako bismo kupcima olakšali kupovinu. S druge strane, kao jedan od pionira, nastojimo da što je moguće više doprinesemo razvoju E-trgovine u našoj zemlji.

Kada se osvrnem unazad i setim se početaka, uviđam da smo sve baš ovako i zamišljali. To što smo danas ovde možemo da zahvalimo velikom broju ljudi. Spisak je dugačak i nije ih moguće sve nabrojati, ali svako od učesnika je ostavio trag i  po nečemu je značajan.

Za kraj ove jubilarne godine

Sada, kada ovu jubilarnu godinu ostavljamo za sobom i gledamo u sledeću u kojoj nam se smeše novi izazovi, želim da vam svima uputim novogodišnju čestitku.

Sledite svoju viziju sve dok u nju verujete. Oberučke prihvatite izazove, i posmatrajte kakve mogućnosti vam se otvaraju. Radujte se pobedama, ali prihvatite i poraze. Povremeno zastanite i radujete se malim stvarima, one su svuda oko nas. I kada dođe kraj i ove, nastupajuće godine, želim vam da budete zadovoljni i sigurni da ste svojim koracima učinili da ovaj svet bude bolje mesto za sve nas.

U ime celog IPG tima, želim vam srećnu Novu 2020. godinu!

Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express