6 prednosti dezena Hankook Winter i*Cept RS2 W452

19.12.2019.

Zimske gume Hankook Winter i*Cept RS2 W452 jedan su od mnogih sjajnih proizvoda južnokorejske kompanije Hankook. Tehnologija koja je korišćena pri izradi ovih guma, omogućava optimalne preformanse za vožnju po snegu. Lansirane su 2015. godine i naslednik su guma Hankook Winter i*Cept RS W442.

Zimske gume Hankook Winter i*Cept RS2 W452
Zimske gume Hankook Winter i*Cept RS2 W452

U odnosu na prethodnika, imaju brojna poboljšanja kada je u pitanju prijanjanje na mokrom putu i putu prekrivenom snegom. U ovoj generaciji guma, širina blokova na gazećoj površini smanjena je za oko 28%. Na ovaj način ukupna veličina i dužina odvodnih kanala se povećala, pa omogućava bolje odvođenje vode.

Ravnomerna raspodela pritiska na kontaktnu površinu povećala se za 5%. Time je zagarantovano bolje kočenje na mokroj i suvoj podlozi.

6 karakteristika i prednosti dezena

1.Hankook Winter i*Cept RS2 W452 ima usmereni dezen. Od ramena do centralnog dela pružaju su široki kanali za istiskivanje vode. Oni efikasno otklanjaju vodu i bljuzgavicu sa podloge. Zahvaljujući ovome omogućen je visok stepen prijanjanja i smanjen rizik od nastanka akvaplaninga.

2. Ovakav izgled dezena omogućava da se guma efikasno lepi za sneg i da ga odbacuje. Zbog toga je prijanjanje i na podlogama prekrivenim snegom odlična. Brojne trodimenzionalne valovite lamele ograničavaju kretanje blokova. Ovim se povećava prijanjanje i upravljanje, kao i efikasnost prilikom kočenja na klizavim površinama.

3. Sa obe strane na središnjim delovima gazeće površine, nalaze se bočni žlebovi sa trodimenzionalnim oštrim ivicama. Oni pospešuju prijanjanje na snegu, tako što se hvataju za površinu poput kandži.

4. Na središnjem delu gazeće površine nalaze se lamele i specijalni poprečni prorezi za led. Oni su zaduženi za prijanjanje na snežnoj podlozi prilikom skretanja u velikoj brzini.

5. 3D lamele na ramenom delu obezbeđuju optimalne preformanse u zimskim uslovima. Isto tako poboljšavaju stabilnost na vlažnim površinama i površinama prekrivenim snegom.

6. Snažni i čvrsti bokovi pomažu kod upravljanja i prijanjanja na suvoj podlozi.

Specijalna smeša gume obezbeđuje izbalansirane karakteristike

Specijalna smeša sa silikom obezbeđuje dodatno prijanjanje sa niskim koeficijentom trenja na mokrim podlogama.

Ova smeša, koja uključuje visoko dispergovanu siliku, obezbeđuje izbalansirane karakteristike u svim zimskim uslovima. Pored ovoga, proizvođači garantuju da je smeša otporna na niske tempreature. To znači da gazeća površina ostaje stalno elastična, obezbeđujući odlično prijanjanje i efikasno kočenje.

Struktura gume

Smeša od silike daje visok stepen prijanjanja.

Ojačani pojas potpuno prekriva slojeve gume. Napravljen je ucelo, bez spoja. Ovakav pojas daje idealnu čvrstinu gazištu.

Dva široka sloja čeličnog pojasa obezbeđuju optimalnu krutost gazišta i upravljačke performanse.

Stopa gume ima specijalno zrnasto punjenje velike čvrstoće. Ono poboljšava rukovanje i reakciju guma na pokretanje volana.

U stopi unutar punjenja nalaze se izuzetno čvrste žice. One poboljšavaju ujednačenost i trajnost položaja zrna u punjenju.

Nemački časopis Auto Bild pozitivno je ocenio zimske gume Hankook Winter i*Cept RS2 W452. Potvrdili su dobra svojstva prijanjanja na suvoj i mokroj podlozi, kao i odličnu reakciju guma na pokretanje volana. To znači da vozač lako kontroliše vozilo, pa je vožnja vrlo udobna.

Gume za evropsko tržište proizvode se u Mađarskoj.

Mnogi naši vozači prezadovoljni su Hankook – ovim gumama. Da li je i vaše iskustvo takvo? Pišite nam u komentaru.

Aktuelnu ponudu guma možete pronaći na sajtu Internet Prodaja Guma.

Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express