ADAC – simbol za sigurnu i efikasnu vožnju

02.03.2023.

The Allgemeiner Deutscher Automobil-Club, poznatiji kao ADAC, mnogo je više od pukog kluba vlasnika automobila. Oni su snažan zagovornik sigurne i efikasne vožnje  i izvor od poverenja kada su u pitanju informacije i podrška za vozače u Nemačkoj i šire. Od „Žutog anđela“ koji nudi pomoć na putu, testova za gume, najsavremenijih spasilačkih helikoptera i mnogih drugih oblasti delovanja, ADAC nudi široki spektar usluga i resursa, kako bi vozači bili informisani i sigurni na putu.

ADAC je najveće automobilsko udruženje u Evropi i broji oko 21 milion članova. Imaju 14 poslovnica koje se bave različitim oblastima, a sve one nalaze se u okviru holding kompanije  ADAC Beteiligungs- und Wirtschaftsdienst GmbH.

Žuti anđeo, kamion za pomoć na putu

Žuti anđeo

Jedan od ADAK–ovih najprepoznatljivijih simbola je poslovnica „Žuti anđeo“. Čini ga mnogo različitih vrsta vozila žute boje, pa otud i odgovarajuće ime. Oblast u kojoj deluju je pomoć na putu. Ako bi neko ostao zaglavljen na putu sa probušenom gumom ili sa bilo kojim drugim problemom, ADAC–ov „Žuti nađeo“ je tu da pomogne. Flota žutih vozila je uvek spremna da pruži brzu i pouzdanu pomoć koja je potreba vozaču. Bez obzira da li je neko član ADAC-a ili ne, može da računa da će ga „Žuti anđeo“ vratiti u vozno stanje što je pre moguće.

Spasilački helikopteri

Spasilački helikopter ADAC

Drugu komponentu pomoći na putu predstavljaju najsavremeniji spasilački helikopteri. Udruženje poseduje nekoliko helikoptera koji su opremljeni najsavremenijom medicinskom opremom, kojom upravlja visoko obučeno osoblje. Ukoliko je učesniku saobraćajne nezgode potrebna medicinska pomoć na putu, ADAC-ovi spasilački helikopteri će ga brzo transportovati u najbližu bolnicu, osiguravajući potrebnu negu što je pre moguće. Njihove lokacije su raspoređene tako da na bilo koje mesto u zemlji mogu da stignu za 15 minuta.

Testiranje guma

Naravno, najbolji način da se izbegne neprijatnost na putu je provera ispravnosti vozila pre samog putovanja. Ovo je trenutak i da navedemo još jednu oblast delovanja ovog udruženja, a to je nadaleko čuveno testiranje guma. Svake godine ADAC sprovodi rigorozne testove najnovijih modela guma, ocenjujući njhove karakteristike u različitim uslovima i scenarijima. Rezultati se potom objavljuju, obezbeđujući vozačima vredne informacije o najboljim gumama za njihove potrebe. Bez obzira da li tražite gume sa najboljim prijanjanjem na mokroj podlozi ili one koje imaju najduži životni vek, ADAC-ovi testovi su verodostojan izvor za donošenje odluke o kupovini guma.

Testiranje guma ADAC

Sve u svemu, ADAC je mnogo više od običnog automobilskog kluba. Sa svojim „Žutim anđelom“, savremenim helikopterima za pružanje pomoći, testovima za gume, kao i mnogim drugim uslugama koje ovde nisu pomenute, oni su za vozače sveobuhvatni izvor pomoći svih vrsta. Bez obzira da li je potrebna pomoć na putu, informacije o gumama ili samo ljubazan glas koji će odgovoriti na pitanja koja se traže, ADAC je tu da pomogne. Sa dugačkom i bogatom istorijom u kojoj se promoviše bezbedna i efikasna vožnja, može se pouzdano tvrditi da ovo udruženje pruža vozačima zaštitu na putu i pruža im sve neophodne  informacije koje im mogu zatrebati.

Aktuelnu ponudu guma pronađite na sajtu Internet prodaja guma.

Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express