Banjaja pokazao dominaciju na velikoj nagradi Austrije

21.08.2023.

Aktuelni svetski šampion u MotoGP kategoriji Frančesko Banjaja je pokazao zašto je i ove sezone najbolji motociklista. Pobedio je veoma ubedljivo na Velikoj nagradi Austrije ispred Breda Bindera i Marka Becekija.

Banjaja pokazao dominaciju na velikoj nagradi Austrije

Od početka do kraja je Banjaja vodio u Špilbergu i jedini koji ga je neko vreme pratio bio je Bred Binder. Ipak od šestog ili sedmog kruga aktuelni šampion uvećava razliku u odnosu na Bindera i onda je trku pretvorio u jednosmernu ulicu. Inače posle dugog niza godina desilo se da je neki vozač dva puta slavio na stazi „Red Bul Ring“ u Špilbergu.

Frančesko Banjaja je zadržao prvo mesto u startu, da bi vozač koji je imao drugo mesto Maverik Vinjales pao na desetu poziciju već u prvom krugu. Bred Binder je bio drugi iza Peka Banjaje međutim Italijan je odelevao i držao razliku u odnosu na vozača KTM.

Banjaja pokazao dominaciju na velikoj nagradi Austrije

Treći je posle šestog kruga bio Aleks Markes, četvrti Beceki, a peti Marini.

Banjaja je od sedmog kruga polako dizao razliku u odnosu na Bindera i ona je do 11. kruga iznosila preko pola sekunde, a kasnije je narasla na skoro četiri.

Pročitajte – Kako su izgledali počeci moto GP trka

Jedina neizvesnost koja se desila do kraja trke je borba za treće mesto jer su i Banjaja i Binder bili sigurni na svojim pozicijama. Marko Beceki i Luka Marini su stigli do Aleksa Markesa koji je dugo držao treću poziciju.

Banjaja pokazao dominaciju

Marko Beceki je uspeo da pretekne Markesa na šest krugova do kraja, a i Marini je bio iza toga blizu Aleksu. Marini je uspeo da pretekne i Španca, a svemu ovome najviše se radovao Valentino Rosi koji je naravno gazda tima za kojeg voze i Marko Beceki i Luka Marini.

Banjaja sada ima 276 bodova u generalnom plasmanu, dok je Horhe Martin na 189. Martin je inače imao velikih problema tokom ovog vikenda, izazvao je i incident zbog kog je imao kaznu dugog kruga na trci. Marko Beceki je trećim mestom u Špilbergu došao od 183 boda i sada preti Martinu na drugoj poziciji.

Izvor: sportklub.n1info.rs

Pounudu guma potražite na sajtu Internet prodaja guma.

Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express