Bastijanini se vratio! Trijumf za nagradu Malezije

13.11.2023.

Vozač Dukatija Enea Bastijanini trijumfovao je na Velikoj nagradi Malezije, 18. trci ovogodišnjeg Moto GP šampionata.

Italijan je slavio posle vođstva od starta do cilja i na stazi „Sepang“ upisao prvu pobedu na fabričkom Dukatiju, a petu u kraljevskoj klasi. Popularni Bestija je zablistao baš u trenutku kada se spekuliše o njegovoj budućnosti u crvenim bojama i mogućnosti da on i Horhe Martin zamene mesta.

Bastijanini se vratio! Trijumf za nagradu Malezije
Foto: AP Photo/Vincent Thian

Bastijaniniju je najbliži bio pobednik subotnjeg sprinta Aleks Markes, koji je imao oko sekunde i po zaostatka, dok je treći bio Frančesko Banjaja na drugom fabričkom Dukatiju.

Kupi gume i dobijaš 10% popusta na delove.

Banjajin sada već jedini rival u borbi za titulu Horhe Martin bio je četvrti, što znači da je razlika između njih dvojice porasla na 14 poena u korist Italijana dve runde pre kraja sezone.

Bastijanini se vratio! Trijumf za nagradu Malezije
Foto: Fazry Ismail

Bestija je u Maleziji bio nezaustavljiv, na startu je poveo i od tada se nije osvrtao. Markes je neko vreme bio uz njega, da bi ta prednost ustalila na oko sekunde i Španac nije ni imao šansu da dođe do prilike da ostvari dvostruki trijumf.

Kako do besplatnog Guma paketa – pročitaj na linku.

Najveća borba viđena je za treće mesto, međutim, ona nije potrajala – Martin je posle starta pao na peto mesto, ali se brzo probio na četvrto i počeo da izaziva Banjaju. U trećem krugu vozač Pramaka je napao branioca titule, koji je odmah uzvratio, njih dvojica su se još nekoliko puta smenjivali na trećoj poziciji, da bi Peko uspeo da se odvoji i odvoza mirnu trku do kraja.

Banjaja je kroz cilj prošao dve sekunde iza Markesa, a sedam sekunde ispred Martina, dok je najbolji među ostalima bio Fabio Kvartararo na Jamahi. Šesto mesto zauzeo je vozač VR46 tima Marko Beceki, ispred Franka Morbidelija na drugoj Jamahi i Džeka Milera koji vozi za KTM. Među top10 našli su se i Fabio di Đanantonio i Luka Marini.

Naredna trka Moto GP šampionata vozi se već sledećeg vikenda za Veliku nagradu Katara, uz direktne prenose na Sport Klubu.

Izvor: sportklub.n1info.rs

Ponudu guma potražite na sajtu Internet prodaja guma.

Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express