BF GOODRICH All terrain TA KO2

15.04.2015.

Proizvođač guma BF GOODRICH predstavlja nam svog favorita, All-Terrain T/A KO2, najmoćniju gumu koju je do sada proizvela. Bolji od svog prethodnika, dezen All-Terrain T/A KO2, odlikuju jači i grublji bočni zidovi, duži vek trajanja i bolja trakcija, kako na asfaltu, tako i van njega. Ovo je istovremeno i zimska i guma za sve sezone, a namenjena je poluteretnim i SUV vozilima.

BF Goodrich All Terain
Zahvaljujući naučnim istraživanjima, a prateći zahteve potrošača, nastao je proizvod sa snažnijim bokovima, otpornijim na bušenje i udare,  dužim životnim vekom i boljom trakcijom. Po rečima Kevina Rejma, jednog od dizajnera kompanije, uveliko se primećuju novi trendovi u automobilskoj industriji. Na tržište se izbacuju sve veće i snažnije mašine, sa više konjskih snaga, koje zahtevaju adekvatnu opremu. All-Terrain T/A KO2 odgovara na ove zahteve u potpunosti.

U poređenju sa svojim prethodnikom, T/A KO2, odlikuje:

  • Duplo duži životni vek na šljunkovitim terenima
  • 15% duži životni vek na asfaltu
  • 10% bolje prianjanje na blatnjavim terenima
  • 19% bolje prianjanje na snegu
  • 20% bolja otpornost bočnih zidova na udare i bušenje .

Pobednik na off-road trkama u Meksiku

Za dizajniranje bočnih zidova korišćena je CoreGard tehnologija. Ova tehnologija prethodno se koristila kod izrade guma dezena Baja T/A KR2, predviđenih za vozila za off-road trke. U pitanju je internacionalna off-road trka, koja se svake godine održava u meksičkoj pustinji Baja California Peninsula. U novembru 2013-te, na ovim trkama pobedilo je vozilo koje je imalo gume T/A KO2.

U odnosu na svog prethodnika koji je imao ravna ramena, kod T/A KO2 ramena su nazubljena. Ona omogućavaju da guma grabi kroz različite terene, da bude zaštićena od bočnih udara, kao i da odbacuje predmete na koje nailazi. Specijalni, prošireni rameni blokovi omogućavaju odličnu upravljivost u mekom tlu i u dubokom snegu. Blato i sneg se ne lepe za gumu  već otpadaju, a guma savršeno prianja. Zahvaljujući posebnim formulama, izdržljivost na makadamima je izuzetna, a gazeći sloj je dizajniran tako da se cela površina ravnomerno haba. Na suvom i vlažnom asfaltu ima dobru upravljivost i produžen životni vek; guma koja „voli“ i asfalt, ali je uvek spremna da zakorači beskompromisno van njega.

Izdržala je i esktremno testiranje – bacili su je iz aviona sa visine od 3000 m.

Na skali do 1 -10 dobila je sledeće ocene:

Životni vek gazeće površine – 9
Potrošnja goriva – 6
Off-road tereni – 10
Sposobnost kočenja – 8
Udobnost – 6

Ovo je najsnažnija guma koju je BF GOODRICH ikada izbacio na tržište. Namenjena je off-road entuzijastima i svima onima koje prati avanturistički duh. Agresivni, šljunkoviti, blatnjavi i snegom prekriveni tereni, sa ovim gumam više nisu prepreka. Da li će se i kada pojaviti na našem domaćem tržištu, ostaje da vidimo.

Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express