BF GOODRICH g-Grip Go

20.06.2011.

BF GOODRICH g-Grip Go se pojavio na tržištu na proleće 2009. godine kao dopuna postojećeg BF Goodrich asortimana letnjih guma za hečbekove, limuzine i porodične automobile. Odlične vozne karakteristike kako po suvom tako i po mokrom putu, obezbeđuju precizno rukovanje i kontrolu nad automobilom u vožnji pri različitim vremenskim prilikama koje mogu da vas zadese tokom nepredvidljivih letnjih meseci.

BF GOODRICH g-Grip Go

U vožnji po suvom BF GOODRICH g-Grip Go omogućava vozačima da izvuku maksimum iz svog automobila. Masivni blokovi duž oboda osiguravaju brz odgovor pri upravljanju u krivinama, dok centralno rebro obezbeđuje stabilnost i kontrolu u pravcu kretanja. Stabilnost se zadržava i pri kočenju zahvaljujući zarubljenim kanalima, koje povećavaju čvrstinu blokova. Na ovaj način se zadržava oblik gazeće površine čime je kočenje sigurnije i stabilnije.

Pri normalnoj količini padavina, kada se na putu stvori tanak film vode, vorteks šara efikasno izbacuje vodu sa gazećeg sloja i omogućava prijanjanje kontaktne površine gume uz podlogu. Pri obilnijim padavinama, kada se na kolovozu stvori deblji sloj vode, duboki kanali koji se pružaju duž gume, poboljašavaju istiskivanje vode i smanjuju rizik od pojave akvaplaninga.

Statistike su pokazale da se veći broj ozbiljnih saobraćajnih nesreća u Evropi događa prilikom promene vremenskih uslova, zbog čega su se BF Goodrich stručnjaci pre svega skoncentrisali na karakteristike prijanjanja na mokrim kolovozima. Kao rezultat, BF GOODRICH g-Grip Go se „drži“ za put i u kritičnijim situacijama u vožnji kada je prijanjanje smanjeno, zbog čega pruža izvanrednu bezbednost u vožnji tokom leta kada se velike vrućine i usijani asfalt vrlo lako pretvore u pljuskove i kolovoz prepun vode.

Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express