Čudesan kružni tok za pešake u Šangaju

10.04.2023.

U okrugu Lujiazui u Šangaju u Kini nalaze se neki od najupečatljivijih i najinovativnijih arhitektonskih ostvarenja u svetu. Međutim jedno od njih posebno se ističe – kružni pešački most koji se izdiže iznad kružnog toka za automobile. Prečnik ovog inžinjerskog podviga je 50 metara, i podignut je na visini od oko 6 metara. Sa ovog mosta pruža se prekrasan pogled na užurbani grad koji se proteže ispod u nekoliko pravaca.

Izgrađen je 2011. godine i omogućio pešacima da izbegnu gust saobraćaj na kružnoj raskrsnici Lujiazuji. Ima mnoštvo pokretnih stepenica, ulaza i izlaza. U blizini se nalazi i televizijski toranj Oriental Pearl. Sa visinom od 467 metara, osvaja svojom lepotom i elegancijom i upotpunjuje ovu čudesnu raskrsnicu.

Čudesan kružni tok za pešake u Šangaju

Jedinstven dizajn ovog kružnog mosta je u isto vreme i vizuelano upečatljiv i praktičan. On omogućava pešacima da pređu iz jedne ulice u bilo koju drugu bez prekidanja saobraćaja na velikoj raskrsnici koja se nalazi ispod. Njegova konstrukcija od nerđajućeg čelika, elegantne i moderne linije, savršena su dopuna futurističkom horizontu Lujiazuia.

Ovaj kružni most za pešake je popularna destinacija kako za turiste tako i za lokalno stanovništvo. Od kako je otvoren, predstavlja pravu atrakciju i zaista se mora posetiti prilikom obilaska Šangaja. Ako ni zbog čega drugog, onda samo da bismo se divili pogledu na grad i napravili po koju fotografiju za uspomenu.

Još malo zanimljivosti –  Podvodni tunel u Norveškoj

Trenutnu ponudu guma potražite na našem sajtu Internet prodaja guma.

Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express