Dunlop revolucija: Pametne trkačke gume

27.03.2015.

Dunlop najavljuje revoluciju! Naime, trkački automobili budućnosti mogli bi biti opremljeni inteligentnim Dunlop gumama koja će se prilagođavati potrebama vozača, ali i uslovima na samoj stazi. To bi, osim boljih preformansi vozila, povećalo i bezbednost tokom trka.

Dunlop trkačke gume

Revolucionarni izumi iz Dunlopa nisu nikakvo iznenađenje. Još 1888. godine Sir John Boyd Dunlop izmislio je princip guma, a njegova kompanija je danas jedna od najvećih svetskih proizvođača guma. Sada nam stiže vest o samoobnavljajućim gumama sa Dunlop etiketom.

Kako će se gume prilagođavati vozačevim potrebama i uslovima na stazi? Odgovor je jednostavan: korišćenjem polimernih gelova i elektronski kontrolisanih materiala, gume će moći da menjaju svoj oblik u toku vožnje. To znači da, u slučaju kiše, guma može sama da se transformiše i stvori brazde na glatkoj površini. Zaustavljanje u pit stopu neće više uključivati i zamenu guma, jer će gume imati mikrošiljke koji će sami obnavljati njihov gazeći sloj.

Iz Dunlopa prognoziraju da će trkački automobili u budućnosti biti više automatizovani i digitalizovani i da će imati bolju komunikaciju sa gumama. Nova revolucionarna tehnologija mogla bi da bude razvijena u toku naredne decenije.

Visa verified Mastercard Banca Intesa

Master / Visa American Express
Infostud grupa logo
Copyright © 2009 - 2022 - Sva prava zadržana | Internet Prodaja Guma je deo Infostud grupe
Sois logo Etrustmark Posetite Internet-prodaja-guma.com na portalu ShopMania