Dunlop SP Winter Sport 4D

18.09.2012.

Još kada je u martu 2011. godine ekipa evropskih novinara testirala nove Dunlop zimske gume SP Wintersport 4D na zaleđenim jezerima u Švedskoj, složili su se oko jednog – ova guma idealna je za zimske uslove. Odlikuje je nekoliko inovativnih tehnologija čija je svrha povećavanje bezbednosti i obezbeđivanje povratne informacije sa puta, pa nije ni čudo što se našla kao originalna dimenzija na najnovijim Audi i BMW modelima.

U odnosu na SP Winter Sport 3D, nova zimska guma doprinosi ekonomičnoj potrošnji goriva jer je 11 odsto manji otpor pri rotaciji . Može se još pohvaliti i boljom upravljivošću i pojačanim bezbednosnim karakteristikama u odnosu na konkurenciju i prethodnike.

Dunlop SP Winter Sport 4D

Samo vozite:  dok pada sneg, kiša ili sija sunce, ova guma prilagođava se različitim uslovima na putu. Nova Dunlop SP Winter Sport 4D zimska guma ima usmereni dezen gazećeg sloja sa 4-8 odsto većom prianjajućom površinom. Ovaj sloj dizajniran je za efikasniju evakuaciju vode i eliminisanje turbulencija. Veći gazeći sloj obezbeđuje veću stabilnost i poboljšava funkcionalnost, pa gume reaguju pravovremeno i precizno. Guma prianja bez ugrožavanja voznih karakteristika i pri većim brzinama, pa i u krivinama i na mokrom putu. Uslovi vožnje tokom zime mogu se u velikoj meri razlikovati, čak i u toku jednog putovanja. Kada vreme varira od hladnog i suvog ili sa snegom ili susnežicom, gume moraju odgovoriti na visoke zahteve. Dunlopov sistem raznovrsnih šara odgovara na sve izazove i suprotstavlja se i najsurovijim terenima u toku zimskog perioda.

Dunlop SP Winter Sport 4D koristi 3D sastav lamela koji kombinuje sa poprečnom tehnologijom čime se omogućava bolji pritisak preko gume na površinu. Ova guma odoleva i mokrom terenu zahvaljujući naprednom sloju koji pomaže da i u ekstremnim i mokrim uslovima ima manji otpor pri rotaciji i manju potrošnju goriva. Polimeri u smesi doprinose krutosti pa je prianjanje prvoklasno čak i na mokrim putevima. Unutar blokova nalaze se zupci koji u dubokom snegu povećavaju sposobnost gume tokom kočenja. Zajedno sa smanjenom težinom, sve ovo znači da je potrebna manja snaga motora da guma pobedi otpor kotrljanja.

Guma Dunlop SP Winter Sport 4D dostupna je u 37 verzija, od 195/65 R15 do 255/35 R19, koje na tržištu UHP guma pokriva 8 od 10 automobila . Pravi se i u run flat varijanti, a dostupna je i u W (270 km/h) indeksu brzine, što ovaj Dunlop proizvod čini pravom zimskom gumom visokih performansi.

Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express