Ekonomična guma: Michelin Energy Saver +

04.04.2013.

Porodica ekonomičnih guma pojavila se na tržištu davne 1992. godine, sa modelom Michelin Energy MXT, a dvadeset godina kasnije, peta generacija ove porodice ponosno je predstavljena u vidu gume Michelin Energy Saver+.

Porodica Energy Saver tokom svoje istorije bogato je nagrađivana na raznim testovima i takmičenjima, a sa novom generacijom uvodi se nova smeša materijala. Novina je i 10 odsto veća površina gazećeg sloja i novi unutrašnji sloj za kontrolu toplotne energije koja se oslobađa pri vožnji. Sve ove novine utiču na nove rezultate na polju ekonomičnosti i otpora pri rotacijiEnergy Saver+ štedljivija je od prethodnice.

Da bi dokazao da nije dobar samo na rečima, već i na delu, Michelin je 2012. godine naručio testiranje koju je sprovela nezavisna organizacija DEKRA. Pet automobila marke Volkswagen Golf poslato je na evropsku turneju dugu 30.000 kilometara.

Ekonomična guma Michelin Energy Saver PLUS SLIKA 1

Guma Michelin Energy Saver+ suočila se sa jakim brendovima kao što su Continental Eco Contact 3, Bridgestone Ecopia EP150, Goodyear EfficientGrip i Pirelli Cinturato P1.

Michelinova guma pokazala se kao najbolja na svim poljima. Gazeći sloj bio je najmanje izrabljen, gorivo je najmanje potrošeno, a na testu kočenja, Energy Saver+ ostvario je najbolje rezultat.

Procenjeni vek trajanja ove gume je 47.108 kilometara.

Michelin Energy Saver+ u odnosu na svoju prethodnicu uštedeće 60 litara goriva na godišnjem nivou. Nova EcoNGrip tehnologija redukuje pregrevanje gume, a polimeri u smeši smanjuju otpor pri rotaciji i redukuju potrošnju goriva.

Pogledajte koje sve dimenzije gume Michelin Energy Saver+ u Internet Prodaja Guma prodavnici imamo.

Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express