Goodyear EfficientGrip Compact

21.03.2013.

Iz kompanije Goodyear za svoju letnju gumu EfficientGrip Compact kažu da je to „guma koja štedi gorivo“. Takođe, navode da je jedan od njenih glavnih aduta duži životni vek i pouzdana upravljivost na suvoj i mokroj podlozi.

Samim tim što je ekonomična u smislu uštede goriva i traje duže od ostalih guma u klasi, iz poznate kompanije ističu da ćete sa ovom gumom preći veću kilometražu na godišnjem nivou. Ukupna težina gume smanjena je za 5 odsto, čime se smanjuje otpor pri rotaciji. To znači da se optimizuje distribucija pritiska koji osigurava ravnomerno trošenje gazećeg sloja.

Goodyear EfficientGrip Compact

EfficientGrip Compact predviđena je za prolećne i letnje uslove na putu, ali se jako dobro snalazi i na mokrim putevima. Posebno kada padne letnji pljusak koji podlogu učini klizavom. Ova guma ima kraći kočioni put, kako na mokrim, tako i na suvim putevima, jer njen novi profil ima dvostruke široke brazde, ali i velike kanale za razbijanje površine vode.

Kada već pričamo o letnjim pljuskovima, valja napomenuti da je EfficientGrip Compact otporna na akvaplaning zahvaljujući zaobljenijem obliku šupljine koji zaustavlja sakupljanje vode ispred gume.

S obzirom na čvršći profil gume Goodyear EfficientGrip Compact, otpor pri rotaciji je manji, pa je i emisija ugljen-dioksida redukovana.

Osim odlične upravljivosti i izdržljivosti, ova guma omogućava sigurnu i udobnu vožnju.

Internet Prodaja Guma u ponudi ima gumu Goodyear EfficientGrip Compact u više dimenzija.

Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express