Konačno na tržištu – auto gume Tigar za sve sezone

05.09.2019.

Auto gume Tigar za sve sezone su potpuna novost na tržištu. Obećavaju uspešnu vožnju u svim  situacijama tokom cele godine. Do sada je Tigar proizvodio isključivo letnje i zimske auto gume. Ove godine prvi put izlaze na tržište sa gumama za sve sezone. Naziv dezena je All Season.

Poznato nam je da auto gume Tigar proizvodi kompanija Tigar Tyres. Kompanija je osnovana 1935. godine, a 2005. godine otkupio ih je Michelin. Tigar gume su po kvalitetu u budžet kategoriji i spadaju među najprodavanije gume u Srbiji. Od kako ih je otkupio Michelin sve su kvalitetnije, a od sada je i ponuda bogatija za još jedan proizvod.

Karakteristike gazeće površine

Auto gume Tigar za sve sezone su takozvane turing gume. Omogućavaju udobnu vožnju i pouzdano prijanjanje tokom cele godine, kao i mnogo bolje rukovanje od običnih guma za sve sezone. Gazeći sloj im je uglavnom širi, pa imaju veći kontakt  sa površinom. Gazeću površinu dizajnirali su evropski dizajneri. Dizajn je savremen i namenjen je za korišćenje u različitim uslovima.

Ovo je novi, usavršeni usmereni dezen. Popularno je nazvan riblja kost i daje jedinstven izgled gumama.

Široki kanali u centralnom delu gume zaduženi su za brzo odvođenje vode i bljuzgavice. Prstenasti odvodni kanali sa žljebovima koji se šire u ramenim delovima, takođe pomažu odvođenje vode. Na ovaj način sprečava se pojava akvaplaninga i omogućava stabilnost na mokroj podlozi.

Kanali u centralnom delu i žlebovi u ramenom delu su odvojeni, te ovo utiče na smanjenje buke.

Blokovi gazećeg sloja imaju uzdužne i poprečne kanale, čime je omogućeno prijanjanje tokom zimskih meseci. Oni su zaduženi i za stabilnost tokom manevrisanja i za optimalno kočenje na mokroj i suvoj podlozi.

Sigurna i udobna vožnja tokom cele godine

Zahvaljujući smeši od silike i specijalnim dodacima, auto guma Tigar All season ima dobro prijanjanje u svim vremenskim uslovima. Kao dodatak svemu ovome, ističe se i optimalna potrošnja goriva.
Izbalansirane karkateristike gume osiguravaju potpunu sigurnost tokom cele godine.

Oznake po EU:

Stepen potoršnje goriva (od A do G)
Prijanjanje na mokroj podlozi (od A do G)
Stepen buke 71 db ))

Izrađuju se u sledećim dimenzijama:

Širina 155 do 225
Visina 45 do 50
Prečnik 13“ do 18“

Gume su lansirane ovog leta i već su stigle u prodavnice. U narednom periodu očekujemo prva iskustva. Pišite nam u komentaru kako su se gume kod vas pokazale.

Aktuelnu ponudu guma možete da pogledate na sajtu Internet Prodaja Guma.

Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express