LASSA Impetus Revo – na akcijskom popustu

05.06.2015.

Akcijski popusti oduvek su bili primamljivi većini potrošača, bilo da su u pitanju proizvodi koji su nam neophodni za svakodnevnu uoptrebu, bilo da se radi o robi koja se kupuje sporadično, u onim situacijama kada dotrajalu zamenjujemo novom, pa krenemo u potragu za što povoljnijom ponudom. Popusti su često interesantni i sami po sebi, jer dešava se da kupovinu obavljamo samo zbog toga što je nešto jefinije nego što je to uobičajeno.

U duhu napred rečenog, danas ćemo govoriti o gumama LASSA, vodećeg turskog proizvođača, koji polako ali sigurno zauzima sve čvršću poziciju na svetskom tržištu. Tačnije, predstavićemo jedan od njihovih najnovijih dezena Impetus Revo.

Lassa Impetus Revo

Ove gume projektovane su tako da pruže maksimalnu udobnost, a korišćenjem naprednih tehnologija obezbeđeno je sigurno upravljanje, kako na suvim tako i na vlažnim podlogama. Odlikuju ih odlične performanse u kombinaciji sa udobnom i tihom vožnjom. Korišćenje specijalne strukture ugljenika omogućava im dugi životni vek, a asimetričan dezen brine se u borbi protiv akvaplaninga, kao što sa druge strane daje odličan odgovor kod upravljanja.

Tražeći odgovor na pitanje kako su proizvođači postigli napred navedeno, dolazimo do same tehnologije konstrukcije guma –

1. Asimetričan dezen svojom unutrašnjom stranom gazeće površine obezbeđuje istiskivanje vode i odlično prianjanje na mokroj podlozi, dok je spoljašnja strana fokusirana na stabilnost prilikom vožnje i upravljanje na suvoj podlozi.
2. Zahvaljujući korišćenju velike količine silike i specijalnih sastojaka za sprečavanje stvrdnjavanja, ovaj dezen odlkuju odlične preformanse u vlažnim uslovima, a posebna struktura ugljenika koju ovde pronalazimo, zadužena je za dugi vek trajanja gume.
3. U fabrici je razvijen poseban simulacijski program preko koga se testira akustički komfor; on je zaslužan za postignut niži stepen buke kod ovog dezena u odnosu na neke druge dezene istog proizvođača.
4. Takođe, preko programa za simulaciju predviđeno je ponašanje gume na mokroj podlozi, na osnovu čega se rodila ideja kako treba da izgleda sam dezen, koji treba da obezbedi odlično prianjanje na mokroj podlozi i da smanji rizik od akvaplaninga.

Navodimo dalje još neke bitne karakteristike dezena Impetus Revo.
Optimalni dizajn bočne strane apsorbuje udare i poboljšava udobnost vožnje; delovi od kojih su izrađeni pojasevi gume omogućavaju s jedne strane odlične performanse u krivinama, a s druge stabilnost na ravnim deonicama pri velikim brzinama; unapređena konstrukcija stope gume omogućava da guma precizno nalegne na felnu i tako obezbedi stabilnu i nesmetanu vožnju.

Izgled gazećeg sloja i funkcije

– Unutrašnji deo gazećeg sloja omogućava visok stepen zaštite od akvaplaninga i odlično prianjanje na mokrim površinama;
– Spoljašnji deo poboljsava upravljanje i stabilnost na suvom putu;
– Zatvoreni rameni delovi smanjuju buku pneumatika i produžavaju im životni vek;
– Lamele na srednjem rebru dizajnirane su tako da smanjuju nivo buke i obezbeđuju tihu vožnju.

Kad se svemu ovome doda još i činjenica da su gume sa ovim dezenom u dimenziji 205/55 R16 na akcijskom popustu, zaključujemo da su trenutno odličan izbor za kupovinu, a da je odnos cena/kvalitet i više nego idealan.

Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express