NanoEnergy3 – nova generacija Toyo guma

07.05.2015.

Proizvođači guma neumorni su u svom nastojanju da zadovolje sve strože zahteve vozača. Tehnologija i marketing, ruku pod ruku, idu ka tom cilju. U ovoj trci pronaći ćemo i renomiranog japanskog proizvođača guma –  TOYO.
NanoEnergy3 – nova generacija Toyo guma

Ova kompanija započela je svoju karijeru proizvodnjom teretnih guma pre 65 godina. Davne 1966. godine, postali su prvi proizvođač guma iz Japana koji je otvorio predstavnišvo u SAD, a 1975. godine  započeli su sa proizvodnjom putničkog programa. Prateći trendove i zahteve potrošača, dali su veliki doprinos razvoju tehnologije i pozicionirali se među lidere u ovoj oblasti.

Kao rezultat primene pomenutih tehnologija, nastala je i treća generacija iz NanoEnergy porodice – gume NanoEnergy 3. Predviđene su za kompaktne automobile i automobile srednje klase, a odlikuje ih visok stepen bezbednosti, izdržljivost i ušteda u potrošnji goriva.

U odnosu na prethodnika, NanoEnergy2, ovaj dezen odlikuje bolja konstrukcija i novi polimer koji se koristi za izradu smeše za gazeći sloj. Ono što se posebno izdvaja kod konstrukcije je visok stepen tvrdoće gornjeg sloja karkase, koji omogućava stabilnost pri upravljanju. Nova smeša korišćena za gazeći sloj omogućava:

– Manji otpor pri rotaciji
– Bolje performanse na mokroj podlozi
– Duži životni vek.

Karakteristike dezena

Široki kanali rađeni po tehnologiji „silent wall“ pružaju veliku otpornost na akvaplaning i smanjuju emisiju buke. 3D talasasti zarezi sprečavaju nejednako habanje i takođe smanjuju nivo buke. Na skali od 1 – 5, ovaj dezen dobio je sledeće ocene:

Upravljivost na suvoj podlozi – 3.5
Upravljivost na mokroj podlozi – 4.0
Životni vek – 4.5
Udobnost tokom vožnje – 4.0
Emisija buke tokom vožnje – 4.5
Otpor pri kotrljanju – 5.0.

Na ovogodišnjem testu Auto Bild-a, koji je sproveden na dimenziji 185/60 R15, prethodnik ove gume, Toyo NanoEnergy 2, izbačen je nakon prvog kruga testiranja, jer se loše pokazao kod kočenja na suvoj i mokroj podlozi u odnosu na konkurente. Videćemo da li će poboljšanja koja su primenjena kod treće generacije pokazati očekivane, bolje rezultate.

U slučaju da već imate iskustvo sa ovim gumama, podelite ga sa nama. Vaše mišljenje se najviše ceni i može biti od velike pomoći drugima prilikom kupovine i donošenja odluke o tome koje gume će sledeći put izabrati.

Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express