Ne morate biti solo, da biste vozili SOLO!!!

09.09.2016.

Po čemu ćete pamtiti današnji dan?
Mnogi će ovaj dan, 9. septembar 2016. godine pamtiti po lansiranju malog kompaktnog električnog vozila –  SOLO.

U posebnoj aukciji koja će moći uživo da se prati u Vankuveru na Luxury & Supercar Show, biće prikazani spektakularni rezultati, nastali nakon mnogo godina razvoja i teškog rada.

Kako je uopšte počela ova priča

Razmatrajući rentabilnost….
U 90% slučajeva u vozilima koja saobraćaju na putevima, nalazi se samo jedan putnik – vozač. Na putu od kuće do posla i nazad. Zašto da se plaćaju nepotrebno veliki putni troškovi i benzin – počela je da se pita grupa ljudi.

Zaista nerentabilno, zaključila je ista grupa ljudi i od toga napravila dobru priču.

Solo-voiture-électrique-3-roues-Electra-Meccanica

Od dobre priče do kompanije

Od prve misli do realizacije ponekada je dug put.
Mađutim, kada se oko dobre ideje okupi više entuzijasta, do cilja se ide brzim i krupnim koracima. Od potrebe da se odlazak na posao pojednostavi i učini ekonomičnim, nastao je prototip novog vozila.

Nastala je i Electra Meccanica.

Mala kompanija iz Vankuvera, sa revolucionarnim proizvodom –  vozilom SOLO!

SOLO je jednosed, malo električno vozilo na tri točka. Ne zamenjuje porodični automobil. On je zamišljen kao dopuna voznog parka, za odlazak na posao ili bilo koju drugu aktivnost koju pojedinac obavlja sam.

Reč, dve iz ugla umetnika

Počevši od grube skice, pa sve do malih umetničkih dela, vodilo se računa o mnoštvu različitih detalja.
Dizajniranje kompaktnog vozila sa jednim sedištem koje ima sav potreban komfor, nije bilo ni malo lako i tim je potrošio bezbroj sati na ovom zadatku.

CnSQ-KUXEAAVZoh

Izgled vozila bio im je od velike važnosti. Veliki izazov je bio kako sve uklopiti tako da vozilo bude stabilno, sa odgovarajućom veličinom prtljažnika, a da pri svemu tome zadovolji estetski prihvatljivu formu. Od početnog koncepta gradili su ga deo po deo, sve dok nisu stvorili prototip.

Specifikacije

Maksimalna brzina koju SOLO može da razvije je 130 km/h, a brzinu od 100 km može da postigne u roku od 8 sekundi. Između dva punjenja baterije može da pređe 160 km.

Prvih sto vozila, Electra Meccanica je proizvela u saradnji sa Henry Reisner-om, predsednikom InterMeccanica-e, koji je ujedno i suosnivač Electra Meccanica-e.
Ova firma je decenijama unazad izrađivala vozila sa posebnim specifikacijama, pa će ovo iskustvo biti od velikog značaja za dalji razvoj SOLO automobila.

Proizvodi se u četiri boje: beloj, crvenoj, crnoj i srebrnoj.

Kada je SOLO krenuo na svoju prvu vožnju

Idejni tvorci su sa oduševljenjem izveli svoju prvu, testnu vožnju u ovom vozilu.

„Kočnice su fantastične!“
„Vozilo klizi za vreme vožnje!“

„Osećaj za vreme vožnje je uzvišen i veoma teško ga je opisati rečima, kao što je teško opisati kakav osećaj izazivaju mehurići šampanjca na jeziku“ – kaže glavni izvršni direktor Jerry Kroll i izaziva sa 500$ onog ko uspe da definiše osećaj koji nastaje tokom vožnje. 🙂

Svako putovanje počinje prvim kilometrom

Vožnja u SOLO-u premašila je njihova očekivanja, a san o tome da će se hiljade kilometara moći prelaziti bez ugrožavanja životne sredine, polako postaje izvesnost.

SOLO je samo jedno od niza vozila koji ova kompanija namerava da proizvodi.
Plan je da se proizvodnja omasovi, a da se električna vozila približe svačijem ukusu i džepu.

Smatra se da bi projekat SOLO mogao da ima veliki uticaj na pravac u kojem će se razvijati proizvodnja automobila u budućnosti.

I za sve one koji nisu u prilici da aukciju porate uživo u Vankuveru, mogu to uraditi on line preko linka (www.smallev.com).

Pogledajte ovo luče kako izgleda. 🙂

Uživajte i podelite članak da mogu da uživaju i drugi. 🙂

Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express