Nedodirljivi Ferstapen osvojio je i Teksas

23.10.2023.

Novi, stari šampion Maks Ferstapen pobednik je trke za Veliku nagradu SAD vožene u Ostinu.

Ni to što je obezbedio titulu, ni to što je startovao sa šestog mesta, ništa od toga nije dovoljno da onemogući motivisanog Maksa Ferstapena da ostvari pobedu na bilo kojoj stazi u bilo kakvoj situaciji sa ovakvom konstalacijom. To je pokazao i u Ostinu. Imali su čemu da se nadaju i Šarl Lekler i Lando Noris i Luis Hamilton, ali te nade su bile uzaludne jer ove godine pobeđuje isključivo Maks (samo tri puta nije slavio na 18 trka). I na ovaj način došao do jubilarne 50. pobede u Formuli 1 i postao tek peti čovek kome je to pošlo za rukom.

Kupi gume i dobijaš 10% popusta na delove

Ipak, mora se priznati da je bilo zanimljivo u Teksasu. Šarl Lekler je krenuo sa pol pozicije, ali ju je izgubio već u prvoj krivini od Landa Norisa. As Meklarena koji je vozio jubilarnu 100. trku, došao je u poziciju da može legitimno da se nada prvoj pobedi u karijeri. Iza Leklera ozbiljno ga je pritisnuo mini vozič Karlos Sains, Luis Hamilton i Maks Ferstapen.

Nedodirljivi Ferstapen osvojio je i Teksas
Foto: Chris Graythen/Getty Images

Nije ipak mnogo krugova prošlo, a Ferari je praktično ispao iz trke za pobedu. Jasno je bilo da ni Lekler ni Sains nisu imali potreban tempo, pa su Hamilton i Ferstapen postali prvi pratioci Landa Norisa. U tim trenucima se iskristalisala taktika Meklarena i Mercedesa da probaju da pobede Red Bul sa samo jednim zaustavljanjem.

Kako do Guma paketa u vrednosti od 3490 dinara

Međutim, taj plan je pao u vodu na sredini trke. U trenutku kada se Ferstapen približavao Norisu. Britanac je, ugledavši trostrukog uzastopnog šampiona u retrovizoru, napravio ozbiljnu grešku. Kasno je kočio, izgubio bar sekund prednosti u odnosu na Holanđanina, ali mnogo važnije kompromitovao je gume sa kojima je bio plan da završi trku i praktično izgubio tempo.

Nedodirljivi Ferstapen osvojio je i Teksas
Foto: EPA-EFE/Remko de Waal

Nove gume na sajtu Internet prodaja guma

Ferstapen ga je brzo obišao, a poslednji praktično pokušaj Norisa i Meklarena da nekako pobede Ferstapena bio je prebacivanje na strategiju sa dva zaustavljanja. Međutim, Ferstpaen je napravio dovoljnu prednost i praktično ga izbacio iz igre. Lando je na kraju izgubio i drugo mesto, pošto je Luis Hamilton uspeo šest krugova pre kraja da obiđe Norisa. Međutim, nije imao snage, mada jeste volje, da ozbiljnije izazove Ferstapena.

Na kraju mesta na podijumu zauzeli su Ferstapen, Hamilton i Noris. Iza njih se našao dvojac Ferarija Sains – Lekler. A prvih 10 upotpunili su Serhio Peres (Red Bul), Džordž Rasel (Mercedes), Pjer Gasli (Alpin), Lens Strol (Aston Martin) i Juki Cunoda (Alfa Tauri).

Izvor: sportklub.n1info.rs

Trenutnu ponudu guma potražite na sajtu Internet prodaja guma.

Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express