Novi Nokian Seasonproof za 4 godišnja doba

10.09.2020.

Sa gumama Nokian Seasonproof za 4 godišnja doba ostvarićete potpuno bezbrižnu vožnju. Ovo i jeste misija kompanije Nokian –   bezbrižnost u svakoj sekundi vožnje  sa njihovim najnovijim gumama.

Nokian Seasonproof nudi sigurnost tokom cele godine. One su optimalno rešenje za sve one koji tokom godine ne žele da menjaju gume.  Pouzdane su i sigurne za vožnju po snegu i bljuzgavici. Istovremeno, imaju vrhunske karakteristike tokom letnjih meseci i pružaju osećaj vožnje bez napora.

Ekspert za sve uslove

Novi Nokian obezbeđuje potpunu sigurnost i bezbednost u različitim vremenskim uslovima. Pokazalo se da je rukovanje na auto-putu sa ovim gumama izuzetno precizno. Takođe, prijanjanje na mokroj podlozi i balans na susnežici su odlični, a ponašanje na snegu je vrlo pouzdano. Vidi se da su u njih ugrađeni stručnost i znanje koje je kompanija stekla kreirajući zimske gume. Ono je nesporno, a njihove zimske gume prvoklasne.

“Izvanredan osećaj za sezonu” je koncept koji zastupa Nokian

Novi Nokian Seasonproof za 4 godišnja doba

Gume Nokian Seasonproof su vrlo prilagodljive i pružaju sigurnost u svim uslovima, bez obzira na spoljašnju temperaturu ili stil vožnje. Da bi ovo postigao, Nokian je kombinovao tri inovativne karakteristike:

– multifunkcionalne zareze,
– usmeren dezen i
– novu smešu.

Sigurnost u svim uslovima

Multifunkcionalni zarezi na gazećoj površini daju dobre karakteristike za vožnju i na snežnim i na suvim podlogama. Dizajn je moderan, sa usmerenim dezenom gazeće površine. Široki kanali odguruju vodu i bljuzgavicu i služe kao zaštita od nastanka akvaplaninga. Zaslužni su i za maksimalno prijanjanje na mokrom putu i po bljuzgavici.

Još trajnije i štedljivije sa novom smešom

Nova smeša od silike zadužena je za dugotrajnost gume. Obezbeđuje i odlično prijanjanje na mokroj podlozi. Napravljena je tako da može da podnese velike temperaturne razlike. Isto tako može da izdrži intenzivno habanje izazvano ovim razlikama u temperaturi. Smeša je brižljivo razvijana kako bi smanjila otpor pri rotaciji, a da pri tome ostvari maksimalno naleganje na podlogu u svim uslovima. Mali otpor pri rotaciji čini ih vrlo štedljivim kada je u pitanju potrošnja goriva. Ovo ih stavlja u kategoriju ekoloških guma.

Prijanjanje na snegu

Novi Nokian Seasonproof za 4 godišnja doba

Po ugledu na zimske gume i Seasonproof ima na svom dezenu “kandže”. One su smeštene između blokova na gazećoj površini i obezbeđuju snažno prijanjanje i stabilan osećaj tokom vožnje. “Kandže” efikasno prijanjaju na snežnu podlogu tokom kočenja i ubrzavanja. Daju sigurnost prilikom vožnje po mekom snegu i drugim mekim terenima. Ove “snežne kandže” mogu se pronaći i kod guma Nokian WR Snowproof.

Još malo o prijanjanju

Novi Nokian Seasonproof za 4 godišnja doba

Novi dezen takođe obezbeđuje dobre karakteristike tokom letnjih dana. Poboljšanja su očigledna kod kočenja na suvom i mokrom, pošto zarezi na blokovima omogućavaju kratak zaustavni put i sigurnost u krivinama. Istovremeno imaju dobro prijanjanje i kontrolu. Centralni deo gazeće površine i blokovi sa zarezima predviđeni su da pruže optimalne karakteristike u različitim vremenskim uslovima.

Indikator sigurnosti

Guma ima indikator sigurnosti (DSI) koji pomaže vozaču da odredi kada je došlo vreme da se stare gume zamene. On pokazuje koliko je preostalo dubine šare u milimetrima i sastoji se od brojeva i simbola pahulje.  Brojevi blede kako se guma troši. Za bezbednu vožnju zimi, bilo bi dobro da dubina šare bude minimum 4 – 5 mm.  Simbol pahulje na indikatoru ostaje vidljiv sve dok je dubina šare 4 mm. Kada ovaj simbol nestane, gume bi trebalo zameniti. Ovo je važno kako bi tokom zime guma imala sve karakteristike koje su potrebne za bezbednu vožnju.

Doživite Nokian Seasonproof putem 3D prikaza

Kompanija ima još jednu novinu. Svojim korisnicima omogućili su virtuelni doživljaj gume korišćenjem napredne  tehnologije. Sve što je potrebno je da se na mobilnom telefonu skine aplikacija Arilyn preko koje se skenira okidač augmented reality (AR) sa sajta kompanije. 3D slika gume pojaviće se na vašem ekranu. Iz kompanije poručuju da na ovaj način možete da doživite Nokian Seasonproof kao nikada pre. Uživajte u magiji.

Želimo vam udobnu i bezbednu vožnju sa novim gumama. I javite nam u komentaru vaše prve utiske.

Aktuelnu ponudu guma potražite na sajtu Internet Prodaja Guma.

Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express