SUPER CENA - SUNFULL 205/55 R16!
SUPER CENA - SUNFULL 205/55 R16!

Sa novom baterijom BMW na struju ima domet do 1.000 km

08.12.2023.

Poređenja radi, sa trenutnim baterijama koje su standardno ugrađene, električni krosover može da pređe maksimalno 560 km.

Proizvođač baterija sa sedištem u Mičigenu, Our Next Energy (ONE), u partnerstvu sa BMW-om, predstavio je novi proizvod, daleko većeg kapaciteta, sa dvostrukom hemijom. Kompanija navodi da je BMW iX opremljen ovom baterijom postigao impresivan domet od 978,6 km na WLTP testnom ciklusu.

Sa novom baterijom BMW na struju iam domet do 1.000 km
Foto: BMW/ONE

BMW-ov krosover je uspeo da postigne tu impresivnu autonomiju vožnje zahvaljujući ONE Gemini baterijskoj tehnologiji sa dvostrukom hemijom. Kao što ime sugeriše, ona kombinuje sigurne litijum-gvožđe-fosfatne ćelije za kraća putovanja, sa ćelijama visoke gustine bez anoda za duža putovanja.

Kupi gume i dobijaš 1000 dinara popusta na tehnički pregled

Poređenja radi, sa trenutnim baterijama koje su standardno ugrađene, iX može da pređe maksimalno 560 km. Dakle, u pitanju je povećanje od 75 odsto, što je fascinantno.

ONE tvrdi da ova kombinacija stvara bateriju maksimalnog dometa, kada se u obzir uzme njena veličina. Istovremeno, koristi 20 odsto manje grafita, 60 odsto manje nikla i kobalta od litijum-jonskih ćelija, stvarajući održiviju bateriju, što će sve biti važno za potrošače.

Sada kada je ONE dokazao da je njegova tehnologija efikasna, ovaj proizvođač želi da poboljša baterije kako bi ih pripremio za komercijalizaciju.

Izvor: B92

Aktuelnu ponudu guma potražite na sajtu Internet prodaja guma

Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express