Šta (mi) znače gume?

09.10.2011.

[ File # csp5263297, License # 1405142 ] Licensed through http://www.canstockphoto.com in accordance with the End User License Agreement (http://www.canstockphoto.com/legal.php) (c) Can Stock Photo Inc. / jirsak

[ File # csp5263297, License # 1405142 ]
Licensed through http://www.canstockphoto.com in accordance with the End User License Agreement (http://www.canstockphoto.com/legal.php)
(c) Can Stock Photo Inc. / jirsak

Kada kažem ljudima da se između ostalog bavim i pisanjem kompanijskog bloga o gumama, pitanja koja uvek uslede jesu „zašto“ i „kako“, i to najčešće u kombinaciji sa iznenađenim ili začuđenim izrazom lica. Gume na prvi pogled deluju kao poslednja stvar na planeti o kojoj bi se moglo blogovati.

U svom odgovoru na navedena pitanja uvek mogu da se pozovem na to da je pisanje bloga neminovnost kada se bavite internet biznisom ili nešto u sličnom maniru. Ali taj odgovor ne objašnjava odakle toliko ljubavi, posvećnosti i strasti da se u tome istraje.

Što me dovodi do pitanja: šta (mi) znače gume?

Nekim ljudima gume znače bezbednost. Vide ih kao neophodno sredstvo koje će im doneti siguran i pouzdan izlaz iz situacije koja predstavlja opasnost po njih i njihove najbliže.

Nekim ljudima gume znače muku. Na svom automobilu imaju dimenziju koju je teško pronaći kod nas i za njih je nabavka novih guma nevolja sa kojom se treba izboriti i koju treba nekako prevazići.

Nekim ljudima gume znače pripadnost. Izbor guma ih definiše na sličan način kao što ih definiše izbor automobila i drugih materijalnih stvari u životu.

Neki ljudi u svojim automobilima vide svoje mezimce. Sa ljubavlju brinu o njima, vole svaki njihov deo, uključujući i gume.

Nekim ljudima gume su nametnuta obaveza, nešto za šta se treba pobrinuti, bez obzira na to imaju li volje, sposobnosti ili sredstava da to učine.

Svako od nas može da se pronađe u nekom od ovih značenja.

Često pričam i pišem o tome kako su gume jedina kontaktna površina koja prenosi vaše namere na put kojim vozite i istovremeno vam vraća odgovor koliko ste u tim svojim namerama uspešni. Gume su mesto razmene energije između vas i vaše životne sredine.

Kada se zagledam preko fizičke dimenzije, preko materijala i tehnologije koje čine gume, šta vidim? Vidim drugo ljudsko biće, sa njegovim mislima, osećanjima i potrebama. Vidim život, u njegovoj punoći.

Gume su (jedna od mnogih) prilika da se međusobno povežemo.

Zato mi dozvolite da počnem ovaj članak iz početka, na način za koji smatram da je mnogo bolji.

Moje ime je Miljana Nimčević.

Hajde da pričamo o gumama.

I vidimo gde će nas to odvesti.

Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express