Terrain Armor: Gume koje primaju metak

17.12.2013.

Proizvođač ATV vozila Polaris lansirao je najnovije vozilo za vojničke svrhe koje ima specijalne bezvazdušne gume. Ove gume, po rečima čelnika kompanije, mogu da prime metak i ostanu neoštećene.

Terrain Armor

Gume pod imenom Terrain Armor spadaju u standardnu opremu za novo vozilo Polaris Sportsman WV850 HO. Pošto su bezvazdušne, ne mogu se izduvati, pa čak i ako se u njih puca iz puške velikog kalibra. Iz Polarisa ističu da su nove gume stabilnije, izdržljivije i da imaju poboljšane performanse čak i pri naglim skretanjima.

Gume Terrain Armor mogu podneti velika opterećenja, a sve to zahvaljujući strukturi nalik na pčelinje saće. Neko bi rekao da ovakva struktura deluje nestabilno i nepouzdano, ali iz kompanije ističu da gume odolevaju svakom terenu i svim preprekama i kao takve su savršene za jedno vojno vozilo.

Testirane su u najgorim uslovima. Probadane su velikim ekserima, postavljali su im klikove da preko njih pregaze, pucali su u njih, a čak i nakon tih prepreka, uspevale su da izdrže još 1.500 kilometara.

Sve nam se čini da će nove bezvazdušne gume pokrenuti revoluciju u gumarskom svetu. Šta vi mislite?

Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express