Uniroyal: Loše vreme ne postoji

05.09.2013.

Više od trideset godina Uniroyal dokazuje da je ekspert za razvoj guma za kišu. Zapravo, Uniroyal je izmislio gumu za kišno vreme, te je ovaj brend sinonim za najbolje performanse u vožnji na mokroj podlozi.

Uniroyal gume

Postoji dobar razlog zbog koga njihov slogan glasi „Uniroyal – kišna guma“. Svaki od Uniroyal proizvoda beskompromisno je dizajniran da obezbedi optimalne performanse i bezbednost na mokrim putevima. Svoju vodeću poziciju u gumarskoj industriji ova kompanija dokazuje velikim brojem nezavisnih testova na kojima njene gume dobijaju najviše ocene za ponašanje na mokroj podlozi.

Uniroyal gume pružaju maksimalnu otpornost na akvaplaningUniroyal gume specijalno su dizajnirane da smanje rizik od hidroplaninga i da obezbede optimalno prianjanje na mokrim putevima.  Pri brzini od 100 kilometara na sat, Uniroyal guma sposobna je da odvede sa gazeće površine oko osam litara vode svake sekunde.  Guma Uniroyal RainSport, na primer, pri brzini od 80 kilometara na sat, sa gazeće površine odvede oko 30 litara u sekundi, odnosno 1.800 litara u minutu.

Uniroyalov razvojni tim intenzivno istražuje i razvija. Zato se i konstantno unapređuju sve komponente Uniroyal guma; od šare preko gumene smese koja je stvorena za kišne uslove. S obzirom da u Velikoj Britaniji i Irskoj kiša pada oko 165 dana godišnje, rizik od udesa po kišnom vremenu dva puta je veći.

Jedan od najpoznatijih proizvoda Uniroyala je guma po imenu “Tigrova šapa” (Tigar Paw). Predstavljena je šezdesetih godina i bila je deo originalne opreme za „mišićave“ američke automobile kao što je, na primer, Pontiac GTO. Koliko je ovaj proizvod popularan govori činjenica da Uniroyal i danas ima liniju guma pod imenom „Tigrova šapa“.

United Stated Rubber Company osnovana je 1892. godine u Konektikatu, a 1961. postaje Uniroyal Inc. Godine 1990. godine francuski Michelin kupuje ovaj brend. Sa tim korakom, Uniroyal počinje da beleži poslovne uspehe. Nakon dvadeset godina, na televizijske reklame vratio se Uniroyal tigar, televizijska maskota sedamdesetih godina.

Internet Prodaja Guma u svojoj ponudi ima letnje putničke Uniroyal gume: Uniroyal RainExpert, Uniroyal RainSport 2; zimske dezene za putnička vozila: MS Plus 66, MS Plus 77; letnje gume za kombi vozila: Uniroyal RainMax, Uniroyal RainMax 2; zimske gume za kombi vozila: Uniroyal SnowMax 2.

Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express