SUPER CENA - SUNFULL 205/55 R16!
SUPER CENA - SUNFULL 205/55 R16!

Impresivni dugački tunel ima veštačko drveće i cveće

24.04.2023.

Dugački svetski tuneli su impresivni i predstavljaju mala čuda savremenog graditeljstva. U ovu kategoriju ulaze oni čija dužina premašuje 10 km. Nije neobično da tuneli prolaze kroz srca planina. Zato su uostalom i pravljeni, kako bi nam omogućili prolaz. Ali, postoje i tuneli koji su građeni ispod površine mora i okeana, pa im samom lokacijom daju poseban značaj.

Impresivni dugački tunel ima veštačko drveće i oblake

Treće mesto po dužini zauzima tunel Zhongnanshan izgrađen u Kini. Izgradnja tunela trajala je više od pet godina i koštala je 410 miliona dolara. Otvoren je za saobraćaj 2007. godine. Nalazi se ispod planine Qinling, na auto-putu Xi’an-Ankang i dugačak je 18,02 kilometra.

Impresivni dugački tunel ima veštačko drveće i oblake

Njegov unutrašnji dizajn je vrlo zanimljiv. O tome se posebno vodilo računa prilikom dizajniranja, jer duga vožnja u tunelu može da izazove osećaj teskobe i klaustrofobije. Tako se u ovom tunelu mogu duž puta videti veštačke biljke, a iznad glave oslikano nebo sa oblacima. Ovi prizori se smenjuju tokom putovanja koje može da traje 15 minuta. Svojom šarolikošću zabavljaju putnike i olakšavaju im putovanje.

Povezani članci Čudesan kružni tok za pešake u Šangaju

Aktuelnu ponudu guma pogledajte na sajtu Internet prodaja guma

Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express