FULDA – brend sa nemačkom garancijom kvaliteta II deo

25.05.2023.

Nedavno smo započeli priču o velikoj nemačkoj kompaniji Fulda i njenim prvim danima. Mogli ste da pročitate kako je tekao njihov razvoj sve do poslednje četvrtine prošlog veka. Nastavljamo sada njihovu priču sve do današnjih dana.

FULDA - brend sa nemačkom garancijom kvaliteta II deo

Šta donosi poslednja četvrtina prošlog veka

Sedamdesetih godina prošlog veka započela je proizvodnja prvih guma sa čeličnim pojasom za putnička vozila. Nedugo potom pojavila se prva radijalna guma bez spajkova. 1978. godine lansirana je Y2000, prva guma sa visokim performansama, koja je vrlo brzo osvojila tržište.

Ne tako davne 1985. godine, započela je promotivna putujuća tura ove kompanije. Bili su snabdeveni pozornicom i audio-vizuelnom opremom i putujući širom Evrope predstavljali svoje proizvode. Ovaj način promocije je ostao ikona Fulde sve do današnjih dana. Slogan – Crno. Široko. Jako. postaje novi identitet i deo imidža kompanije.

FULDA - brend sa nemačkom garancijom kvaliteta II deo

Krajem osamdesetih su lansirali prvu off-road gumu Campo 4×4, koja je postala jedan od vrlo popularnih proizvoda u njihovoj paleti.

Tokom devedesetih godina prošlog veka nastavili su sa inovacijama guma za putničke automobile, sportske automobile i off-road vozila. Takođe su stavili akcenat na bezbednost na putu uvođenjem specijalnog laserskog alata koji omogućava vozaču da proveri dubinu šare na svojim gumama u roku od sekunde.

Mada se dani bezbednosti održavaju širom Evrope svake godine, Fuldin laserski alat pomogao je hiljadama vozača da utvrdi da li im dubina šare prevazilazi zakonski minimum. Takođe je doprineo osvešćivanju od kolike je važnosti odgovarajuća dubina šare za bezbednost.

FULDA - brend sa nemačkom garancijom kvaliteta II deo

Razvoj u XXI veku

Novi milenijum je počeo sa proslavom jednog veka postojanja kompanije.

Već 2003. godine njihova guma Carat Attiro sa ultra visokim performansama, osvojila je najbolje ocene na ADAC – ovim testovima. Dve godine kasnije novi dezen Carat Exelero je bila prva guma koju je testirao i seritifikovao za kvalitet nezavisni institut za kvalitet proizvoda TUV.

2005. godine na tržištu se pojavila guma visokih performansi za SUV vozila 4×4 Road. Godinu dana nakon toga izlaze letnje putničke gume Carat Progresso, kao  i zimske gume za SUV i terenska vozila Kristall 4×4.

Od 2007. godine, uvođenjem dezena EcoControl, fokus stavljaju na energetsku efikasnost, tj naglasak je na ekonomičnosti potrošnje goriva. Ubrzo nakon toga, lansirali su putnički dezen Kristall Montero 3 sa tehnologijom Snow Catcher.

Falken poručuje – mi vas pomeramo!

Petlas kao globalni brend sa vizijom usmerenom ka budućnosti

FULDA - brend sa nemačkom garancijom kvaliteta II deo

Nastavak inovacija do današnjih dana

Njihova tradijica inovacija nastavila se sa zimskim gumama Kristall Control HP koje imaju izuzetno visoke performanse. Testirane su u Kanadi na teritoriji Jukon, u najtežim zimskim uslovima.

Za njima idu SportControl za standardna i luksuzna vozila, kao i EcoControl HP sa optimizovanim otporom pri rotaciji.

Sve do današnjih dana njihova tradicija u vezi sa stalnim inovacijama ogleda se u mnogim novim postignućima. Ona se vide u svim dizajniranim gumama koje se pojavljuju na tržištu, a koja uključuju i odličan kvalitet. Proizvođač smatra da je ovo činjenica koju će sigurno potvrditi svako ko se bar jednom vozio na Fudinim gumama.

Kakvo je vaše iskustvo?
Podelite ga sa nama, rado bismo čuli vaše mišljenje.

Aktuelnu ponudu guma pogledajte na sajtu Internet prodaja guma.

Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express